Ystävänpäivä se taas ovella kolkuttaa. Mitä sitä tänä vuonna oikeen keksisi? Itse en ole mikään pinkin/vaaleanpunaisen ystävä johon hommat helposti näin ystävänpäivän korvilla hurahtavat. Päädyinkin leipomaan kaksivärisiä sydämen muotoisia keksejä, vähän niinkuin minä ja hän, jig ja jang, no kaks tyyppiä, yhessä vierekkäin… Rakkaalle, ystävälle tai ihan vaan itselle omaan herkkuhetkeen.

 

Tarvitset:

Sekoita yleiskoneella/sähkövatkaimella kaikki muut ainekset paitsi kaakao ja vanilja sekaisin tasaiseksi massaksi. Jaa sitten massa kahtia ja lisää toiseen vanilja ja toiseen kaakao. Tee massoista suorakaiteen muotoiset ”mötikät” ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikinat jääkaapista ja anna lämmetä ihan hetki. Leipoessa saa olla nopea, tai käyttää jääkaappia apunaan välillä, jos taikina lämpenee liikaa. Liian lämpimänä sitä on vaikea käsitellä. Kauli ohuiksi saman kokoisiksi laatoiksi, käytä alla tarpeeksi gluteenitonta jauhoa jottei taikina tartu alustaan kiinni. Rullaa laatat kääretortun lailla rulliksi ja aseta ne vierekkäin, leikkaa muutaman sentin kokoisia paloja ja asettele palat sitten pellille, painele kekseiksi ja muotoile toisesta päästä sydämen kärki. Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä ja nauti.