EATLESS pinaattiuute hillitsee näläntunnetta ja roskaruokahimoa.

Lundin Yliopiston professori Charlotte Erlansson-Albertson on yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa kehittänyt ratkaisun, joka vähentää ylensyömistä. Sen ansiosta syömme vain sen verran, mitä kehomme tarvitsee.

Ruoka voi olla kuin huume. Mitä enemmän syömme, sitä enemmän ruokaa haluamme. Tämä on yksi länsimaisen ruokavalion ja ruokailutottumusten suurimmista ongelmista. Hyvänmakuinen ruoka voi helposti johtaa liialliseen ruuan kulutukseen, lihavuuteen ja siihen liittyviin ongelmiin.

”Elimistömme tuottaa vahvoja signaaleja, jotka motivoivat syömään runsaasti, kun olemme nälkäisiä. Meidät on rakennettu pitämään aterioista, jotka sisältävät sokeria ja rasvaa. Heikot kylläisyyssignaalit ja vahvat nälkäsignaalit ovat merkittäviä ylipainoisuuteen johtavia tekijöitä”, kertoo professori Erlansson-Albertsson.

Ratkaisuksi näyttäisi muodostuvan tylakoidit. Ne ovat kasvien viherhiukkasissa solukalvolla sijaitsevia, valosta energiaa kerääviä organismeja. Pinaatissa tylakoideja esiintyy poikkeuksellisen paljon. Tiedetään, että serotoniinihormonin puute voi aiheuttaa ruokahalun ja makeanhimon lisääntymistä. CCK-B reseptoreita löytyy aivoista ja ruuansulatuskanavasta. Nämä reseptorit vaikuttavat myös ruokahaluun.

Lundin yliopiston tutkimusryhmä löysi elimistöstä mekanismin nälkäsignaalien tukahduttamiseen ja aivoista lähtevien kylläisyysviestien edistämiseen. Kun mekanismi tiedetään, voidaan löytää myös keinoja tärkeiden kylläisyysviestien lisäämiseen. Näyttää siltä, että lehtivihreän tylakoideista on tässä suuri rooli. Tylakoidit sitoutuvat nautitun rasvan ympärille. Rasvan ruuansulatuksen hidastaminen ja glukoosin imeytymisen hidastaminen aiheuttavat kylläisyyden tunteen lisääntymistä. Tylakoidit edistävät tällä tavoin kylläisyyshormonien vapautumista. Tästä on seuraksena, että tunnemme itsemme kylläiseksi vähemmällä ruualla.

Useat tutkimukset ovat todistaneet tylakoidien hillitsevän ruokahalua. Ruokahalun väheneminen on johtanut annoskokojen pienentymiseen. Tämän seurauksena paino on pudonnut tutkituilla henkilöillä huomattavasti. Neljän viikon käytön jälkeen paino putosi keskimäärin kaksi kiloa. Tuotteen vaikutus kestää kuusi tuntia, jolloin sitä suositellaan käytettäväksi aamiaisen ja lounaan yhteydessä, jotta haluttu vaikutus kohdistuisi päivän pääaterioihin.

Lisäksi tutkimukset ovat todistaneet, että tylakoidit vähentävät rasvojen imeytymistä. Niiden on todettu myös hidastavan hiilihydraattien imeytymistä elimistössä. Ne vähentävät sisäelinten ja erityisesti vatsan rasvaa sekä triglyseridien määrää veressä. Erittäin positiivisena sivuvaikutuksena on havaittu haitallisen LDL-kolesterolin määrän laskeminen.

Eatless Appethyl on kehitetty Lundin yliopistossa. Se ei sisällä lisä-, väri-, makeutus- tai säilöntäaineita. Valmiste on laktoositon, gluteeniton, sokeriton ja hiivaton.

 

Tilaa Eatless Pinaattiuute nyt 18 % edullisemmin täältä!