Keliakiaviikko on juuri päättynyt, mutta Hyviksen gluteenittomat tuotteet ovat vielä tänään -20% tarjouksessa. Nyt on kuulkaa mistä valita. Tuotteita tarjousryhmästä löytyy huimat 1526 kappaletta. Ja kaikki gluteenittomia!

Niille jotka eivät tiedä millaista on kaupassa käynti keliaakikkona tai muuten vain gluteeniherkkänä henkilönä, kerrottakoon että jokaisen tuotteen ainesosaluettelot on syynättävä ennen ostoskoriin laittoa. Mitä ihmeellisimmästä paikoista ja tuotteista löytyy esimerkiksi vehnäjauhoa. Joskus voi jopa käydä niin, että ostaa samaa vanhaa tuttua tuotetta, jota on ennen käyttänyt ja saa siitä oireita. Ai miksi? No joku älypää vaihtoi tuotteen reseptin. Eikä aina riitä että katsoo mitä ruokalautaselleen laittaa, kaikki muu mitä laittaa kurkustaan alas pitää myös tarkastaa.. juomat, ravintolisät ja luontaistuotteet. Jos sattuu sairastamaan todella rajua keliakiaa, tarvitsee tarkastaa myös ulkoiset aineet joiden kanssa on tekemisissä: shampoot, voiteet ja pesuaineet.

Ja jos nyt mietit että mitä se keliakia taas olikaan. Kerron sinulle että se on elinikäinen vehnän, ohran ja rukiin sisältämän valkuaisaineen eli gluteenin aiheuttama autoimmuunisairaus. Sen hoitamiseen ei ole muuta keinoa kuin täysin gluteeniton ruokavalio. Keliaakikon ohutsuolen limakalvo on vaurioitunut ja se korjaantuu sekä pysyy terveenä vain noudattamalla gluteenitonta ruokavaliota läpi elämän. Jos keliaakikko syö gluteenia, saa hän oireita. Oireet vaihtelevat, mutta ovat yleensä rajuja pahasta oksennuksesta ja ripuloinnista ihan sairaalahoitoa tarvitseviin kohtauksiin saakka ja kaikkea siltä väliltä. Toisille riittää vaan murunenkin gluteenia voiveitsen kautta siirrettynä oman leivän päälle oireiden ilmenemiseen.

 

Mutta siis 1526 tuotetta… valinnanvaraa siis löytyy, ja rajaustoiminto helpottaa, jos haluat etsiä vain tietyt gluteenittomat tuotteet. Mukanahan on melkein kaikista kaupan tuoteryhmistä tuotteita. Aloitetaan vaikka karkkivalikoimasta (joita on muuten 36 kappaletta) jauhojen, hiutaleiden ja rouheiden kautta kasvovoiteisiin. Kaikkea maan ja taivaan väliltä löytyy. Ja mikä parasta, joku on jo sun puolesta tarkistanut käykö ne gluteenittomaan elämään vai ei. Toki pääpaino on ruuissa, joten kaupasta löytyy esimerkiksi monta kosmetiikkapuolen tuotetta joita ei edes ole vielä mukana tuossa 1526 tuotteessa vaikka gluteenittomia ovatkin! Joten ei muuta kuin ostohousut jalkaan ja shoppailut alkakoon.