Tonnikala-pastasalaatti on yksi minun lapsuuteni makumuistoista. Lapsena meillä kävi aika usein vieraita ja tarjottavaa löytyi aina jos jotakin sorttia pöydästä. Tonnikala-pastasalaattia oli usein, sillä se oli sopivan tuhti iltapalatarjottava perjantai-illan kahvipöytään ja myös helppo tehdä. Jos etsit suolaista gluteenitonta tarjottavaa illanistujaispöytään, eikä leivonta tai gluteenittomien jauhojen kanssa läträäminen muuten vain kiinnosta, on ratkaisu tässä. Tähän ei tarvitse ostaa erikoistarvikkeina kuin gluteenitonta pastaa.

Tämä sopii myös lounasevääksi työpaikalle. Jos keität pastaa kotona ruuaksi, keitä hieman ylimääräistä, niin saat rakennettua itsellesi pastasalaatin evääksi töihin seuraavalle päivälle. Tämän voi tehdä myös ennakkoon vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin vieraita odottelemaan. Jos et halua sekoittaa majoneesia salaattiisi voi sen jättää pois ja lisätä vaikka lorauksen oliiviöljyä salaatin joukkoon kostukkeeksi. Pastasalaatin ilmettä pystyy myös vaihtelemaan erimuotoisilla pastalajikkeilla. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Tarvitset noin neljään annokseen

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan kypsäksi. Itse keitän juuri ja juuri kypsäksi eli al denteksi, jolloinka ne eivät mene sitten salaatin joukossa mössöksi. Kun pasta on kypsää, pilko omena ja maustekurkut suuhun sopiviksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Tarjoile ja nauti.

Gluteenittomat tuotteet -20 % Hyvinvoinnin Tavaratalosta 11.9.2017 asti!