Leipään voi välillä leipoa täytteet jo valmiiksi sisään! Nämä leivät käyvät kahvipöydän suolaisena tarjottavana tai ne on helppo ottaa vaikka syysmetsäretkelle mukaan. Eikä itse leivän tekemisenkään tarvitse olla mitään rakettitiedettä. Tässä ohjeessa käytin valmista leipäjauhoseosta johon lisätään vain vettä, öljyä ja hiivaa. Sitten vähän vaivataan ja avot, herkullinen gluteeniton leipätaikina on valmis. Paista sellaisenaan tai täytä valmiiksi, niinkuin minä tein. Ja täytevaihtoehdoissahan on vain taivas rajana!

Tarvitset

Täytteeksi

  • 100g valkosipulituorejuustoa
  • 150 g mozzarella raastetta
  • 1, 5 dl tuoreita yrttejä
  • 150 g kinkkuviipaleita

Tee leipätaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy ja lopuksi jahoseos. Vaivaa taikinaa muutama minuutti yleiskoneella. Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se jauhopussin sekaan ja toimi muuten samalla tavalla kuin tuorehiivan kanssa.

Kun taikina on mukavan pehmeää, kiinteää ja hyvin vaivattua, nosta se jauhotetulle pöydälle. Älä vielä jätä taikinaa nousemaan. Kauli taikinasta muutaman sentin paksuinen pitkulan suorakaiteen muotoinen levy, ihan kuin tekisit korvapuusteja. Levitä sitten täyte. Voitele levy tuorejuustolla, levitä pieneksi pilkotut yrtit ja kinkkuviipaleet tasaisesti ja lopuksi juustoraaste. Kääri sitten koko komeus niinkuin kääretorttu, tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta tasaisen kokoisia, noin 5 cm paloja ja asettele palat pellille tai käytä apunasi muffinssivuokia. Anna nousta leivinliinan alla puolisen tuntia. Paista 190 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leivät tulevat kauniin kullan ruskean värisiksi. Jäähdytä ja nauti.