Vappuna herkutellaan munkeilla. Perinteisestihän munkit paistetaan öljyssä ja siinä on omat kikkakolmosensa. Koska minulla toimii pikkukokki kolmevee täällä apuna, menin helpomman kautta ja paistoin munkit uunissa muffinipellillä. Söpöjä minimunkkeja sain pikkumuffinipellillä. Tavallisen kokoisella muffinipellillä tästä taikinasta tulee noin 8 munkkia. Helppoa ja herkullista.

Taikina

Kuorrute

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen ensin sokeri ja sitten maito. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa voidellulle muffinipellille. Paista 180 asteessa 10-15 minuuttia, riippuen minkäkokoisia munkkeja teet. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Jäähdytä.

Kuorruta jäähtyneet munkit. Sulata voi ja sekoita toisessa astiassa sokeri ja kaneli sekaisin. Pyörittele munkki ensin sulassa voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Jäähdytä ja nauti.

munkki2

munkki1