Pääsiäisenä herkutellaan hyvällä ruualla ja tietysti jälkkärillä. Kahvipöytään kuuluu niin mämmi, pasha kuin perinteinen kakkukin. Tänä vuonna oma kakkuni maistuu inkiväärin ja suklaan sekoitukselta. Kakku on myös helppo tehdä, sillä pohjan saa aikaiseksi Madame louloun valmiista kakkuseoksesta.

Pääsiäisen gluteeniton suklaa-inkivääri kakku

Pohja

Täyte

Kuorrutus

Valmista pohja pussin ohjeiden mukaan. Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelle, koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi vielä pussin sisältö sekoitukseen. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Voit testata kakun kypsyyden puutikulla. Anna jäähtyä.

Jäähtyneen kakun voi täyttää. Itse täytin kakun niin, että annoin sen vielä seistä seuraavaan päivään kakkuvuoassa, jolloin se mehustui ja asettui paikoilleen. Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi sekaisin. Sulata suklaa ja lisää sitten tomusokeri-voi seokseen. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja inkiväärioluella, lisää kerros inkiväärimarmelaadia ja sitten puolet suklaakreemistä. Tee seuraava kerros samalla tavalla. Säätele inkiväärin määrää marmelaadin määrän kanssa. Anna asettua seuraavaan päivään, jos mahdollista. Sulata valkosuklaa ja levitä kakun päälle, koristele ja nauti.

Pääsiäisen gluteeniton suklaa-inkivääri kakku

Pääsiäisen gluteeniton suklaa-inkivääri kakku