Ystävänpäivä on täällä taas ja on aika leipoa gluteenitonta ystävänpäiväkakkua! Tänä vuonna ladon ystävänpäiväkakun pieniin lasipurkkeihin valmiiksi annoksiksi. Purkin voi piilottaa vaikka rakkaan laukkuun aamulla, yllätykseksi kahvitauolle tai viedä vaikka ystävät pulkkamäkeen (jos vain on lunta), ottaa kahvit termariin ja kakut mukaan! Punainenhan on tietysti päivän väri ja siksi käytin punajuuria pohjaan ja punaisia marjoja täytteessä. Käytin kakuissa pakastemarjoja joita en sulattanut etukäteen, ne pitivät kakut sopivan kylminä tarjoiluhetkeen asti.

kakku2
Kakkupohjaan tarvitset:

Täytteeksi:

Keitä punajuuret kuorineen vedessä. Jäähdytä, kuori ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja aseta leivinpaperi kakku/lasivuokaan. Sekoita kuivat aineet keskenään sokeria lukuunottamatta. Sulata voi. Vaahdota sitten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen sihdin läpi jauhoseos, voi ja punajuuriraaste. Sekoita vain sen verran että taikina menee sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen vähän vuoan koosta ja muodosta. Testaa puutikulla onko kakku valmista. Ota pois, kun on valmista ja jäähdytä.

Tässä kakussa käytin uutta Madame Louloun vaniljakreemiainesta. Se oli helppoa ja vaivatonta. Valmista kreemi pussin ohjeiden mukaan eli vispaa 4 dl maitoa (itse käytin riisijuomaa) pussin sisältöön ja kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

Paahda kuumalla pannulla pähkinöitä ja kookoslastuja hetken aikaa. Jauha ne sitten morttelissa mukavan kokoiseksi rouheeksi.

Kokoa kakku latomalla kerroksittain kakkupohjaa, kreemiä, marjoja ja pähkinärouhetta. Koristele haluamallasi tavalla.