Suklaakonvehteja suklaakonvehtien perään… sitäkö joulu on? No, suklaa kuuluu aika monen jouluun, minunkin.

Näin kuvan suklaasalamista jossain netin syövereissä ja pakkohan sitä oli kokeilla. Tämänhän voi siis tehdä normi suklaasta, raakasuklaasta tai sitten voi käyttää kaikki jämät mitä kaapista löytyy. Meille kertyy aina maistiais levyjä sieltä täältä ja ne jäävät sitten kaapin pohjalle puoliksi syödyiksi. Myös salamin ”täytteinä” käytin kaikki avatut pähkinä- ja siemenpussit kaapin pohjilta. Salamista voit siis tehdä juuri oman makuista, hauskinta tässä on sen näkö.

suklaasalami

 

Tarvitset

Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa tasaiseksi massaksi. Pilko täytteen ainekset sopivan pieniksi paloiksi, mutta ei liian muruiseksi. Lisää palat sulaneeseen suklaaseen ja sekoita. Anna seoksen sitten jäähtyä tahmeaksi massaksi. Voit jäähdytellä massaa jääkaapissakin, kunhan et päästä kovettumaan sitä kokonaan.

Jaa massa kahdeksi tai kolmeksi tangoksi leivinpaperin päälle. Kääri tangot tiukoiksi paketeiksi ja laita kovettumaan muotoonsa jääkaappiin. Huomioi, miten muotoilet salamin päät, sillä ne on vaikea muotoilla kovettuneena. Kun pötköt ovat kovettuneet muotoonsa, ota ne jääkaapista ja hiero niihin tomusokeria, jotta saat viimeisteltyä salamimaisen lopputuloksen.

Viime silauksen antaa vielä etiketti tai kalalanka jonka voi ”punoa” suklaatangon ympärille normaalin salamin tapaan. Aika hauska muistaminen opelle tai vaikka naapurin vegaanimummolle, kun muistaa käyttää vegaanisuklaata.