musli

Kaipaatko jouluista tunnelmaa kotiisi? Superfruit mysli on täynnä joulun lämmittäviä tuoksuja ja ihania paahteisia makuja. Koko keittiö tuoksuu ihanasti appelsiinilta, vaniljalta ja kanelilta, kun paahdat tätä myslisekoitusta. Chiansiemeniä, aromaattisia mausteita ja hamppua sisältävä mysli on maukas ja mausteinen aamun aloitus. 

Ainekset
n. 10-12 annosta

Sekoita agavesiirappi, rapsiöljy, appelsiininkuori, vaniljansiemenet ja merisuola kulhossa. Kannattaa ehdottomasti käyttää kylmäpuristettua öljyä, jonka maku ja ominaisuudet eroavat tavallisesta ruuanlaittoon käytetystä rapsiöljystä. Rapsiöljyn voi korvata myös kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.

Sekoita kaikki muut ainekset, gojimarjoja ja viikunoita lukuun ottamatta, toisessa kulhossa. Yhdistä lopuksi kahden kulhon ainekset yhteen ja sekoita. Levitä seos leivinpaperille, joka on asetettu syvään uunipeltiin. Paahda 20 minuuttia 175 °C uunin keskitasolla. Sekoita ajoittain. Vahdi mysliä, sillä paahtuminen tapahtuu loppuvaiheessa nopeasti.

Lisää gojimarjat ja pilkotut viikunat vasta, kun mysli on jäähtynyt. Säilytä mysliä tiiviissä purkissa.