Glögijuustokakun suosio joulupöydässä ja joulunalusaikana erilaisissa tilaisuuksissa on nostanut viime vuosina suosiotaan. Tässäpä siis yksi versio kyseisestä herkusta, gluteenittomana ja mahdollisimman luomuna!

Pohja:
n. 180 g Organic Health Gluteeniton Luomu Tattaripiparkakku
90 g luomu voita

Täyte:
2 dl luomu vispikerma
200 g maustamaton tuorejuusto
200 g vaniljatuorejuusto 
100 g Green  Black Luomu Valkosuklaa
2 tl Urtekram Luomu Vaniljasokeri
4 kpl liivatelehti
2 rkl luomu sitruunan mehu

Glögikiille:
1,5 dl Lapin Maria Luomu Glögi
1,5 dl vesi
3 kpl liivatelehti

Koristelu:
Govinda Luomu Joulurasian makeisia
Biokia Suklaakarpaloita
Tattaripipareita

 

Säästä pipareista muutama valmiin kakun koristeluun.
Jauha tai murskaa muut piparit mahdollisimman hienoksi esim. monitoimikoneella tai puhtaassa pakastepussissa lihanuijaa tai kaulinta apuna käyttäen.

Keksien murskaus

 

Sulata voi ja lisää se piparimurskan joukkoon. Painele seos tiiviisti ja tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Laita pohja jäähtymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Pohja vuoassa

 

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu valmiiksi odottamaan.Mehu ja liivatteet

 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää hieman notkistettu tuorejuusto vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen (voit käyttää myös vain maustamatonta tuorejuustoa yht. 400 g). Mausta vaniljasokerilla. Sulata valkosuklaa joko mikron sulatustoiminnolla sekoittaen suklaata useamman kerran sulatuksen aikana tai kattilassa vesihauteessa. Lisää suklaamassa täytemassaan.Täyteainekset

 

Kuumenna puristamasi sitruunamehu joko kattilassa tai mikrossa kuumaksi. Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se sitten ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytemassaan.Täyte

 

Levitä täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta siistiksi. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.Täyte vuoassa

 

Kakun (pinnan) ollessa hyytynyt, valmista kiille. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Yhdistä glögitiiviste ja vesi keskenään. Kuumenna seoksesta noin 1/2 desilitraa kuumaksi ja sekoita joukkoon lionneet puristetut liivatteet. Kaada loppu glögiseos joukkoon ja kaada valmis seos hyytyneen kakun päälle. img_6656_

 

Hyydytä kakkua vielä viitisen tuntia tai yön yli. Kakun kiilteenkin hyydyttyä koristele kakku tattaripipareilla, Govindan raakapalloilla sekä suklaakarpaloilla.koristeet

Makeaa Joulua!