Joulu tulee ja kuivakakkukausi on parhaimmillaan! Gluteenittomana tottakai. Minä aloitin kakkujen leivonnan Black Fridayta silmällä pitäen ja leivoinkin perinteiseen tiikerikakkuun mustat raidat. Mistä ne tein? No lakritsista tietysti. Ei muuta kuin leipomaan tätä bätmänkakkua, joksi testimaistelijat sen nimesivät.

kakku

Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen ja voitele haluamasi muotoinen kakkuvuoka. Laita pieneen kasariin paloitellut lakritsit ja 1 dl kermaa. Lämmitä matalalla lämmöllä niin kauan että lakritsit ovat sulaneet kerman kanssa tasaiseksi massaksi. Sekoita koko ajan ja jäähdytä.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan munat yksitellen, vatkaten välillä. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää ne sitten muna-sokeri-voi seokseen. Lisää seokseen myös 1 dl kermaa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin kolmasosa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen jäähtynyt lakritsiseos. Kokoa sitten kakku vuokaan. Ensin vaaleaa taikinaa, sitten tummaa ja taas vaaleaa. Jos haluat useampia raitoja, tee useampia ohuempia raitoja taikinoista. Vedä sitten muutamasta kohdasta kakkua haarukalla ylös ja alas, jotta värit vähän sekoittuvat.

Paista 185 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puisella tikulla kypsyyttä. Kun siihen ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä hetken ja kumoa sitten. Jäähdytä kokonaan ja nauti.

Ihanaa Black Fridayta kaikille ja muistakaa käyttää heijastinta näinä pimeinä perjantaina 🙂