Suolainen piirakka käy moneen: kahvipöytään, välipalaksi, alkuruuaksi tai vaikkapa yöpalaksi. Piirakan teon ei tarvitse olla vaikeaa. Tämän piirakan pohja on tehty Luminan näkkärisekoituksesta muutama aines sekaisin ja voilà, pohja on jo valmis… Täytteeksi sopii oman maun mukaan melkein mikä vain.

kinkkupiirakka

 

Pohjaan

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen ja öljyä piirakkavuoka. Valmista pohja pussin ohjeen mukaan, kuin tekisit yhtä pellillistä näkkileipää, luminan pussistahan niitä tulee kaksi. Sekoita siis vesi, öljy ja leivontasekoitus taikinaksi. Huom. lisää suola jo taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä lusikalla tasaiseksi pohjaksi. Levitä taikinaa myös reunoille. Esipaista taikinaa 170 asteessa noin 15 minuuttia. Tee sillä välin täyte.

Täyte

  • 200 g kinkkua
  • 1 paprika pilkottuna
  • 200 g tuorejuustoa, itselläni käytössä ruohosipulilla maustettu versio
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa, pippuria, chiliä, muita mausteita oman maun mukaan

Sekoita kaikki täyteaineet yhteen ja tee niistä ”tahna”. Mausta oman maun mukaan. Kaada esipaistetulle pohjalle ja laita takaisin uuniin. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte jähmettyneen oloinen. Ota pois uunista. Anna piirakan jäähtyä ja täytteen jähmettyä lopullisesti ennen nauttimista. Bon Apetit.