Kirjoittaja: Anne Kukkohovi

Anne Kukkohovin kauneuden salaisuus on kollageeni!

Yritän aina löytää kuvaavia sanoja, joilla kertoa miten mikäkin tuote tai ravintolisä toimii. Yksi rakkaimmista lisäravinteistani on kollageeni, joka on ollut viime vuosina kaikkien huulilla – toivottavasti. Itse puhun asiakkailleni ja ystävilleni “kehon liimasta”, koska se kertoo hyvin mitä kollageeni tekee. Kollageeni on proteiini, joka pitää ihon ja kehon joustavana ja elastisena. Kollageeni ulottaa lonkeronsa koko kehoon, siksi samasta purnukasta hyötyvät nivelet, luusto, iho, hampaat, hiukset, kynnet…lista on pitkä.

Kun ihminen täyttää 25 vuotta, alkaa kehon oma kollageenin tuotanto hiipua. Uskomatonta, mutta totta. Noin nelikymppisenä kollageenin tuotanto loppuu lähes kokonaan ja viimeistään siinä vaiheessa suosittelen lämpimästi nauttimaan sitä ravintolisänä. Ruuasta nimittäin kollageenia on suhteellisen hankala saada. Sitä saa luista, rustoista, nahasta, sidekudoksista, kalanruodoista…eli kaikesta siitä, mikä yleensä menee roskiin. Siksi länsimainen ruokavalio ei ole kovin hyvä kollageenin lähde, ellet sitten ala rustoja rouskuttamaan.

Kollageenia pitäisi myös saada suhteellisen säännöllisesti ja paljon (n. 5-10 g päivässä), jotta hyödyt alkavat näkymään ja tuntumaan. Itse olen syönyt kollageenia noin 5 vuotta ja tuhoon tuomittu juoksuharrastukseni on saanut uuden elämän. Lapsena hankittu polvivamma on estänyt juoksuharrastuksen, mutta nyt pikku hölkät ovat mahdollisia, vaikka otankin lenkit rauhassa ja kehoa kuunnellen. Hiukseni ovat uskomattoman hyvässä kunnossa, puhumattakaan ihosta, ikenistä, hampaista tai kynsistä, jotka ovat olleet ikuinen murheenkryynini.

anne

Kollageenityyppejä on erilaisia. Supermood Egoboost Inner Beauty Powder ja Puhdas+ Kollageeni & Tyrnimarja sisältävät sitä kaikista korkealuokkaisinta ja parhaiten imeytyvää kalan nahasta eristettyä kollageenia. Itse kala (Tilapia) käytetään eettisesti kokonaan. Liha syödään ja nahasta eristetään kollageeni. Ja halutessamme, voimme jopa jäljittää kalan pyyntihetken ja kalastajan, joten tiedämme täsmälleen mistä kollageenimme tulee.

Moni kysyy voiko kala-allergikko syödä kalakollageenia. Hyvin usein vastaus on kyllä, nimittäin proteiini ei ole peräisin lihasta, vaan nahasta. Mutta jos saat anafylaktisen reaktion kalasta, suosittelisin muita eläinperäisiä kollageeneja, varmuuden vuoksi.

Mitä tapahtuu, jos elimistössä ei ole tarpeeksi kollageenia? No, sitten nämä ihanat ikääntymisen merkit ottavat vallan. Iho veltostuu, juonteet syvenevät, couperosa ja pigmenttiläiskät alkavat koristamaan kasvojasi. Se myös vaikuttaa nivelten ja luuston liikkuvuuteen, joten olit sitten urheilija tai kauneusintoilija, kannattaa kaapissasi olla aina purkki kollageenia.

Tilaa Supermood Egoboost Inner Beauty Powder (parasta ennen 31.08.2016) nyt hintaan 29,90 ja säästät 49 %!