Saimme taannoin Ginger People -inkiväärituotteita maahantuovalta Evokelta kutsun VIP Bartenderin tiloihin pienimuotoiselle drinkkikurssille.

Pääraaka-aineena käytettiin drinkeissä tällä hetkellä kovin trendikästä inkivääriä, joka toikin kivaa potkua juomiin. Muun muassa Baarialan koulutuksia järjestävän VIP Bartendereiden opastuksessa saimme erinomaisia vinkkejä, jotka drinkin valmistuksessa kannattaa muistaa.

Perusasioita drinkin valmistuksesta

Eikö kodistasi löydy shakeria? Ei huolta. Juoman voi valmistaa kannelliseen lasipurkkiin. Näin meidän aloittelijoiden kesken, sheikkauskin onnistuu lasipurkin avulla kenties helpommin kun oikealla shakerilla.

Baarimikolta saimme tärkeän neuvon heti alkuun:

Aloita drinkinteko aina edullisimmasta raaka-aineesta.

Jos siis jokin drinkin valmistuksessa menee pieleen, et ole vielä tuhlannut siihen kalleimpia ainesosia. Tässä tapauksessa drinkin pohjalle laitettiin aluksi mausteisen makeaa Inkiväärimarmeladia.

Kun juomassa käytetään jotakin makeaa, tarvitsee se parikseen jotakin kirpeää. Sekaan sopii silloin vaikkapa liraus sitruunamehua. Jatka juomaa esimerkiksi appelsiinimehulla tai sitruunanmakuisella virvoitusjuomalla. 

aloitus

Drinkin pitää olla aina kylmä. Ei siis juomaa ilman jäitä. 

jaat

Sitten sheikataan. Tee se kunnolla – niin että vaahtoaa!

sheikkaus

Viimeistele koristeilla

Yksi erittäin tärkeä elementti juomassa ovat koristeet. Käytä koristeessa jotain, mitä drinkkikin sisältää. Ensimmäinen kokemus drinkistä saadaankin tuoksuaistin avulla. Koristeiden pitää olla aina syötäviä, vaikkei niitä syödä tarvitsekaan. Muuten koristeiden valmistamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Tässä koristeena drinkin päällä käytettiin Kristalloituja Inkiväärikuutioita, sitruunan viipaletta sekä Inkivääripaloja (muruja). Sitruunan kuoren voi myös tyylikkäästi kiepauttaa pillin ympärille.

koristeet

 

Tässä vielä näytteitä meidän drinkkikoululaisten itse tekemistä drinkeistä. Upeita vai mitä?

drinkit
Nyt on sinun vuorosi.

Katso vielä tarkat ohjeet Morning Martiniin ja lämpöiseen Ginger totiin blogistamme. 

Kun drinkin teko onnistuu, voi siirtyäkin sitten flairtendingiin eli flööraukseen. Katso Instagramista Nico Välimäen näyte. Tämä tosin onnistuu 7 vuoden kovalla harjoittelulla 😉

flair

Ginger People -inkiväärituotteet tilaat edullisesti Hyvinvoinnin Tavaratalosta!