NordKun lähdimme kehittämään Nordic Fish Oil™luomukalaöljyä, halusimme saada aikaan samanlaisen rasvahappoprofiilin kuin kaloista löytyy luonnostaan. 

Käyttämämme luomukirjolohen liha ei ole yhtä punaista kuin lohen ja sen öljy on hyvin kirkasta, koska vaadimme että kalojen ravinto on tehty luonnollisista raaka-aineista eikä siinä ole keinotekoisia väriaineita. Kalat syövät pääasiassa meriperäistä ravintoa, jonka lisäksi kalojen ruoka sisältää myös luomukasviöljyjä. 

New Nordicin luomukalaöljy tähtää luonnolliseen rasvahappoprofiiliin, joka on samanlainen kuin tuoreissa kaloissa. Öljymme rasvahappopitoisuuksia ei ole nostettu kemiallisesti vaan kalan rasvahappoprofiili sekä sen EPA- ja DHA-pitoisuudet vaihtelevat pyydystysvuodenajan mukaan.

Kalaöljymme on siis tuoretta ja luonnollista, eikä sitä ole muunneltu kemiallisesti. Monessa perinteisessä kalaöljyvalmisteessa on 30 % omega-3:a. Se ei kuitenkaan ole luonnonmukainen pitoisuus, joten perinteisten kalaöljyjen omega-3-pitoisuutta on nostettu kemiallisesti tiivistämällä.  

Luomukalojen tulee elää olosuhteissa, jotka vastaavat parhaita mahdollisia luonnonolosuhteita. Näihin kuuluvat mm. hyvin happipitoinen virtaava vesi (vähintään 65 % happea) sekä tiukat vaatimukset saasteiden suhteen.

Luomukalojen tulee saada riittävästi ravintoa, jonka tulee olla valmistettu ainoastaan luonnollisista, geenimanipuloimattomista raaka-aineista. Siinä ei myöskään saa olla keinotekoisia väriaineita. Lisäksi meriperäisten raaka-aineiden tulee olla peräisin kalateollisuuden sivutuotteista, jotta jätteen määrä saadaan mahdollisimman pieneksi. Jos ravintoon lisätään jotain muuta, sen tulee olla meriperäistä eikä se saa olla peräisin uhanalaisista lajeista. Kasviöljyjen tulee olla tuotettu luomutiloilla luomuviljoista.

Kaloja ja altaita ei saa käsitellä perinteisillä kemikaaleilla eikä torjunta-aineilla, jotka vahingoittavat ympäristöä. Yhä useammat ihmiset haluavat käyttää luomu-tuotteita, mutta kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt valmistamaan luomukalaöljyä. New Nordicin puhtaat ja luonnolliset luomukalaöljykapselit sisältävät tarvittavat määrät EPA ja DHA:ta, jotka tukevat sydämen normaalia toimintaa. DHA tukee erityisesti normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. 

  • 100% luomua
  • Kylmäpuristettu ilman kemiallista prosessia
  • Riittävästi EPA:a ja DHA:ta
  • Luonnollinen rasvahappoprofiili

Teksti: Nanna Moilanen, New Nordic Oy

Tilaa Nordic Fish Oil verkkokaupastamme!