Omena-aika alkaa olla taas täällä. Tällä kertaa tein maukkaan keikauskakun sitä juhlistamaan. Kakku on yksinkertainen ja helppo tehdä, ei muuta kuin hihat heilumaan. 

Gluteeniton OmenakeikausKeikaus

  • 75 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • n. 3 omenaa riippuen vähän omenan koosta

Taikina

Keikauskakku kootaan kakkuvuokaan ylösalaisin ja, kun se on paistunut ja jäähtynyt se kumotaan ja tadaa: kakku on valmis. Valmistetaan siis ensin kakun päällinen eli keikaus. Sulata voi ja kaada se kakkuvuuan pohjalle. Ripottele voisulan päälle fariinisokeri tasaisesti ja lisää lopuksi ohueksi pilkotut omenan palat haluamaasi muotoon. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Aloita taikinan teko sulattamalla voi ja anna sen sitten jäähtyä sen aikaa, kun teet lopputaikinan. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi seokseen voisula, maito ja kananmunat. Sekoita ja kaada sitten kakkuvuokaan omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Puutikulla voit kokeilla kakun kypsyyttä, kun siihen ei enää tartu raakaa taikinaa se on valmis. Anna valmiin kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Nauti vaniljalla maustetun kermavahdon, tai vaikka jäätelön kanssa.