Tämä kakku kulkee maailmalla nimellä one bowl cake. En keksi miten sen fiksusti sanoisi suomeksi; ”yhden kulhon kakku”, ”ei paljon tiskiä kakku” tai ehkäpä ”kaikki sekaisin ja uuniin kakku”. 

Joka tapauksessa sama se minkä niminen tämä on, sillä sen tekeminen on helppoa ja maku syntisen hyvää! Kakkua ei ole pakko edes kuorruttaa, mutta jos sen tekee, siitä tulee vielä täyteläisempää.

Suklaakakun valmistustaTarvitset:

Kuorrutukseen

Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen ja voitele kakkuvuoka. Mittaa sitten kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja mittaa siihen kaikki loput aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Älä ylipaista kakkua, sen on tarkoitus jäädä meheväksi ja vähän ”märäksi” sisältä. Puutikulla kokeilemalla, vaikka siihen jäisi murunen, kakun voi jo ottaa pois uunista. Jäähdytä. 

Päällinen lisätään jäähtyneen kakun päälle. Paloittele suklaa kulhoon, kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada sitten suklaiden päälle. Anna sulaa hetki ja sekoita sitten suklaa ja kerma tasaiseksi, anna jäähtyä, jotta seos jähmettyy hieman. Jos seos ei ole tarpeeksi ”paksua”, anna jäähtyä hieman lisää. Kun seos on paksua ja jähmeää, kaada se kakun päälle ja levitä vaikka lastalla kauniiksi kuorrutteeksi, anna mehevöityä vielä hetken.

Nauttikaa rakkaat keliaakikkoystävät 🙂

11940136_10206171322936971_1179482950_n