Vierailevana kirjoittajana Nina Nummela / The Natural Goods Company

LOGONA on saksalainen luonnonkosmetiikkabrändi, jolla on 35 vuoden kokemus luonnon ihonhoidollisista raaka-aineista. Se sai alkunsa nuoren sukupolven ekologisesta liikehdinnästä 1970-luvulla, jolloin joukko päättäväisiä nuoria ryhtyivät 26-vuotiaan Hans Hansenin johdolla valmistamaan korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa. Tänä päivänä LOGONA on yksi luonnonkosmetiikan pioneereista.

logonavitalityharmonyenergy-900x659

Vitality, Energy, Harmony – suihkusaippuat ja vartaloemulsiot

Kasvin eri osista, kuten terälehdistä, juurista, hedelmistä ja siemenistä, peräisin olevia eteerisiä öljyjä on käytetty kansanlääkinnässä jo vuosituhansia. Kosmetiikassa eteerisiä öljyjä on käytetty hajusteraaka-aineina, mutta myös säilövinä ainesosina antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi. Eteeriset öljyt ovat hyvin aktiivisia ainesosia jo alhaisissa pitoisuuksissa ja niillä on todettu olevan fysiologisia vaikutuksia. Aromaterapiassa eteerisiä öljyjä käytetän hoitavien ja terapeuttisten vaikutusten aikaansaamiseksi.

Kaikille ihotyypeille soveltuvat, vegaaniset LOGONA Vitality-, Harmony- ja Energy-vartalonhoitolinjat hemmottelevat sekä mieltä että kehoa aromaterapeuttisesti samalla, kun sokeripohjaiset tensidit pesevät ihoa hellävaraisesti ja hoitavat kasviöljyt sekä uutteet kosteuttavat ja pehmentävät ihoa. Vartalonhoitolinja sisältää suihkugeelin ja vartaloemulsion.

logonavitality-900x1350

Täyteläinen VITALITY-vartalonhoitolinja ravitsee ihoa kallisarvoisilla villiruusun ja granaattiomenan siementen uutteilla sekä viinirypäleensiemenöljyllä. Raikas kukkivan ruusun tuoksu tuo hemmottelevan lisän jokaiseen suihkuhetkeen ja vartaloemulsio uudistaa ihoa ja suojaa sitä ulkoisia haittavaikutuksia vastaan.

Tasapainottava HARMONY-vartalonhoitolinja sisältää arvokkaita kvittenhedelmän ja vaniljan uutteita, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Ravinteikas kasviöljyjen yhdistelmä suojaa kuivaa ja herkkää ihoa. Harmonisoiva vaniljan ja kvittenin tuoksuyhdistelmä vaikuttaa mieltä rauhoittavasti.

Energisoiva ENERGY-vartalonhoitolinja aktivoi aisteja ja virkistää uuteen päivään raikkaan sitruunan ja inkiväärin tuoksuyhdistelmällä. Sisältää sitruuna- ja inkivääriuutetta sekä ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa viinirypäleensiemenöljyä sekä sheavoita.

logonagranaattiomena-900x600

LOGONA Granaattiomena & Q10-sarja vartalolle

Granaattiomena (Punica Granatum) on täydellinen kauneushedelmä ja sen sisäisellä ja ulkoisella käytöllä on huomattavia etuja ihon ja kehon hyvinvoinnin kannalta. Granaattiomenan sisältämät antioksidantit ja ravintoaineet vaikuttavat ihoa kosteuttavasti, rauhoittavasti, tulehduksia ehkäisevästi sekä suojaavat ihoa ennenaikaisilta ikääntymisen merkeiltä.

Granaattiomenan kuori sisältää ellagiinihappoa, jolla on vahvoja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia ja auttaa parantamaan mm. ihon palovammoja ja haavaumia. Ellagiinihappo auttaa myös vahvistamaan soluja ympäröivää solukalvoa suojaten niitä hapen aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä. Granaattiomenan siemenöljyn sisältämät isoflavonoidit tehostavat kollageenin muodostumista ja trikosaanihappo ehkäisee tulehduksia ja turvotusta. Siemenöljyllä on myös tehokkaasti ihoa ravitsevia, kosteuttavia ja pehmentäviä vaikutusia.

Ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät granaattiomenan siemenöljyä tai uutteita on todettu parantavan ihon elastisuutta ja vähentävän tulehduksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että granaattiomenan kuoriuute yhdessä granaattiomenan öljyn kanssa tehostavat ihon kollageenin tuotantoa ja tukevat solujen uudistumista. Tämä tekee granaattiomenasta täydellisen anti-agevaikutteisen ainesosan kosmetiikkatuotteisiin. Granattiomenan uutetta, öljyä ja mehua lisätään usein myös aurinkotuotteisiin, koska niiden sisältämät yhdisteet suojaavat ihoa uv-säteilyn aiheuttamilta aurinkovaurioilta.

LOGONA Granaattiomena & Q10-tuotteet vartalolle sisältävät granaattiomenan siemenöljyä ja uutteita sekä ihosoluja suojaavaa ubikinonia eli Q10-koentsyymiä. Ubikinoni on rasvaliukoinen molekyyli ja sitä esiintyy ihmisen elimistön kaikissa soluissa. Ubikinonipitoisuus elimistössä on suurimmillaan 20-vuotiaana, jonka jälkeen se hitaasti pienenee. Ubikinonilla on vapaiden radikaalien aiheuttamia kudosvaurioita estäviä ja vähentäviä vaikutuksia. Logonan Granaattiomena & Q10-ihonhoitotuotteet ehkäisevät siten tehokkaasti ennenaikaisilta ikääntymisen merkeiltä sekä suojaavat, kosteuttavat ja ravitsevat ihoa ihanteellisesti.

logonagranaattiomenavartalo-900x1350

Hedelmäisen raikkaan tuoksuinen Granaattiomena & Q10 suihkugeeli pesee hellävaraisesti ja ravitsee ihoa tehden siitä pehmeän. Miedot sokeritensidit suojaavat ihoa kuivuudelta ja greipinsiemenöljy jättää iholle pehmeän tunteen. Granaattiomena & Q10 vartaloemulsio stimuloi solujen uudistumista, kosteuttaa ja lisää ihon vastustuskykyä. Luomulaatuiset sheavoi ja soijapavun öljy hoitavat ja ravitsevat ihoa. Täyteläinen koostumus arvokkaan Q10:n kanssa suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta.

logonagranaattiomenakäsivoide-900x600

Nopeasti käsiin imeytyvä Granaattiomena & Q10 käsivoide ravitsee ja suojaa käsien ihoa tehden niistä silkin sileät. Q10 suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä ja vapailta radikaaleilta. Luomulaatuinen kookosöljy ja sheavoi suojaavat käsiä kuivuudelta.

logonagranaattiomenavartaloöljy-900x1350

 

Granaattiomena & Q10 vartaloöljy kiinteyttää ja vahvistaa ihoa. Granaattiomenan uute ja öljy yhdessä Q10:n kanssa vaikuttavat antioksidanttisesti suojaten ihoa ympäristön haittavaikutuksilta. Luomulaatuinen soijapavun ja oliivin öljy ravitsevat ihoa tehden siitä pehmeän.

Testi!

Myös me Hyvinvoinnin Tavaratalossa pääsimme kokeilemaan Logonan vartalonhoitotuotteita, tässä kokemukset:

Logona Granaattiomena suihkugeeli

Jälleen sain lempituoksuani tuoksutella, kun käteeni ilmaantui granaattiomenaa sisältävä suihkugeeli! Tuoksu ei pettänyt tälläkään kertaa, eli jos tykkää granaattiomenan tuoksusta, tykkää myös tämän tuotteen tuoksusta! Tuotteen tuoksussa olen myös huomaavinani kirsikkaa ja jonkinlaista pehmeää sitruksen tuoksua.

Ihmettelen kuitenkin tuotteen nimitystä, suihkugeeli, koska se on koostumukseltaan täydellistä suihkuvoidetta. Kovana suihkuvoiteiden käyttäjänä koostumus miellyttääkin minua kovasti. Suihkuvoide levittyy hyvin ja jättää ihon puhtaaksi ja ihanan pehmeäksi ja sileäksi. Suosittelen kaikille, jotka pitävät suihkuvoiteista ja granaattiomenan tuoksusta!”

Logona Harmony Vartaloemulsio

Huumaavan tuoksuinen vartalovoide kosteuttaa kesäihoa juuri sopivasti, ja kevyehkö voide imeytyy nopeasti. Makean hedelmäinen kvitten-vaniljatuoksu saisi kyllä kestää iholla kauemminkin – saispa tätä parfyymina! Hetkittäin voiteesta tuoksuu vähän alkoholi läpi, mutta jostain syystä en tunne tätä kuitenkaan joka kerta voidetta käyttäessäni.

Tämän jälkeen on pakko testata Vitality ja Energy -voiteetkin, jospa niiden tuoksu olisi yhtä makoisa. :)”

Logona Vitality Vartaloemulsio

Tämä vartaloemulsio tuoksuu perinteisen ruusuiselta ja tuntuu muutenkin ennestään tutulta. Koostumukseltaan emulsio on hyvin voidemaista, mutta imeytyy nopeasti ihoon. Minua huoletti vähän se, että voide on melko paksua ja valkoista, mutta nopean imeytymisen ansiosta siitä ei jää minkäänlaisia jäämiä iholle. Vitality vartalovoide on ihanan kosteuttavaa ja se sisältääkin ravitsevien öljyjen lisäksi shea- ja kaakaovoita. Tämä tuote on siis täydellinen hieman vaativammalle iholle!”

Logona-viikolla kaikki Logona-tuotteet 20 % alennuksella!