GP Ginger BitsItselläni ei ole paljoa kokemusta niin sanotuista hedelmäkakuista eli kuivakakuista, joissa taikinassa on kuivattua hedelmää. Maailmalla ne taitavat olla kovempi hitti kuin täällä koto-Suomessa. Nämä Ginger Peoplen inkiväärin palat saatuani se tuli kuitenkin ensimmäisenä mieleeni.

Kakkuunhan voi jokainen upottaa omat lempimausteensa ja kuivatut hedelmät ja marjansa. Minä vähän lipsuin tästä ja lisäsin inkiväärien kavereiksi suklaata ja pähkinöitä. Hyvää tuli!

Inkiväärin maku on toisille tutumpi kuin toisille, joten sitä kannattaa laittaa oman maun mukaan. Minun versiossani se maistuu, mutta ei liian vahvasti. Jos makunystyrät huutavat vahvaa inkiväärin makua, sitä saa lisäämällä sokeroitujen inkiväärien lisäksi jauhettua inkivääriä taikinaan.

Gluteeniton inkiväärikakkuTarvitset

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka. Paloittele suklaa ja hasselpähkinät rouheeksi. Tarkista, että inkiväärin palat ovat myös suuhun sopivan kokoisia paloja. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää seokseen munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi seokseen kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että seos on tasainen. Lisää lopuksi suklaa, hasselpähkinät ja inkivääri, sekoita tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on valmis, kun taikinaa ei enää jää puutikkuun kiinni kypsyyttä kokeillessa. Paistoaikaan vaikuttaa kakkuvuoan muoto, joten tarkkaile omaa kakkuasi. Kumoa kakku, jäähdytä ja nauti!

The Ginger People – inkiväärin ystävän paratiisi

The Ginger People on jo kolmenkymmenen vuoden ajan omistautunut tuomaan esille inkiväärin hyvyyttä. Innovatiivisten inkiväärituotteiden raaka-aineiden lähteet ovat parhaita maailmassa. The Ginger People on perheyritys, maailman palkituin inkivääribrändi, sekä Amerikan johtava täysin luonnollisen ja luomulaatuisen inkiväärin tuottaja.

Herkullista inkivääriä löytyy mm. monikäyttöisenä inkiväärisiirappina, sokeroituina paloina, makeisina sekä virkistävinä inkiväärijuomina. Kokeile rohkeasti ruokien, jälkiruokien ja juomien maustamiseen – mihin ikinä sitten haluatkin inkiväärin makua! Inkivääri sopii erityisesti itämaiseen keittiöön ja erilaisiin marinadeihin sekä makeisiin jälkiruokiin. 

Tutustu The Ginger People-tuotteisiin verkkokaupassamme!

GP Ginger Syrup_2