Mansikkakakku2Mikä muukaan tätä keskikesää kruunaisi paremmin kuin mansikkakakku? Tässä ohje helppoon kakkuun, jonka tekemiseen et tarvitse edes uunia ja kermaakin tarvitsee vatkata sen verran pieni määrä, että tarpeen tulleen siihen riittää oma haba. Ja jos sieltä mökiltä ei löydy kakkuvuokaa, tämän voi tehdä annoksittain vaikka vanhoihin kahvimukeihin!

Pohja

Täyte

Tee ensin pohja. Sulata voi ja sekoita se myslin sekaan. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle ja kaada mysliseos sen päälle ja painele tiiviiksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa sitten kerma ja lisää siihen jogurtti, makeutus ja vaniljajauhe. Sekoita. Pese limet huolella ja raasta toisen limen puolikas kuori seokseen. Purista sitten molempien mehu tyhjään astiaan ja lämmitä se. Purista liivatelehdet ja liota ne lämpimään limemehuun. Kaada limemehu nauhana kerma-jogurttiseokseen sekoittaen samalla.

Ota pohja pois jääkaapista ja laita mansikoita pohjan päälle (jätä muutama mansikka koristeluun). Kaada täyte mansikoiden päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Koristele ja nauti!