Gluteeniton suklaakakkuTulevaksi äitienpäiväksi kehittelin kakun, jonka jokainen tee-se-itse-mies voi omalle äidilleen taikka lasten kanssa yhdessä heidän äidilleen tehdä. Ohjeet ovat helpot ja paljoa ei leipomisesta tai keittiövempaimista tarvitse tietää. 

’Tiedän, se on ehkä jopa vähän pettymys, miehet kun yleensä kaikenlaisilla vempaimillaan tykkää rehvastella ja kilpavarustelu pitää olla kohdillaan.. mutta päätin nyt kuitenkin että aloitetaan vähän helpommalla kuin sauvasekoittimella, nuolijalla, yleiskoneella ja pursotinpussilla…

Kunhan löydät keittiönkaapeista kulhon, ison ja pienemmän lusikan sekä jonkinlaisen kakkuvuuan saat tämän kakun tehtyä, sekä muistat ostaa kaupasta kakkuun tarvittavat ainesosat. Kakku toimii niin gluteenittomilla kuin tavallisillakin jauhoilla, joten ei muuta kuin raksaliivien sijasta essut päälle ja keittiöön joka iikka!

Huom äidit!: Ei ne aina ymmärrä suoriakaan vihjauksia, kauppakassi, jossa on tarvikkeet ja ohjeet tulostettuna hellän, tee minulle kakku ”käskyn” kanssa voi toimia. 

Tee-se-itse kakkuun tarvitset

Suurin osa näistä varmasti löytyy jo keittiön kaapeista, ei muuta kuin leipomaan. Mittana kakkua tehdessä käytetään kermaviilistä tullutta tyhjää purkkia.

Kakun tekoa Tee näin

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
  2. Kaada kulhoon kermaviili ja mittaa puoli kermaviilipurkillista öljyä sekaan. Sekoita.
  3. Lisää seokseen 2 kananmunaa ja sekoita.
  4. Mittaa seoksen joukkoon puoli kermaviilipurkillista sokeria ja kokonainen purkki jauhoja. Sekoita
  5. Lisää seokseen vielä 2 teelusikallista leivinjauhetta, 1 teelusikallinen vanilijajauhetta ja 2 isoa lusikallista kaakaojauhetta. Sekoita.
  6. Kaada tippa ruokaöljyä kakkuvuokaan ja levitä se palalla talouspaperia. Kaada sitten kakkutaikina vuokaan.
  7. suklaanupotusPaloittele suklaalevy ja työnnä palaset tasaisesti kakun sisään.
  8. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kakun kypsyyden voi todeta laittamalla puisen grillitikun kakun keskelle ja jos tikkuun ei jää tahmeaa taikinaa kakku on valmis.
  9. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Koristele jos siltä tuntuu. Esim. valmiilla kinuskikastikkeella kaupasta tai vaikka sulatetulla suklaalla. 
  10. Siivoa keittiö. 

Koristelut kakusta voi mielestäni jättää vaikka pois, sillä luulen että kakun teko jo sinänsä saa äidin kuin äidin sydämen sulamaan. Kunhan muistat sen tärkeimmän! Siivoat keittiön.. jottei äidin tarvitse siitä alkaa johon sinä jäit 🙂 

Iloista, aurinkoista ja herkullista äitienpäivää kaikille!

Tähän kakkuun kelpaa mikä tahansa vuoka, vaikka tällainen sydämellinen!

Tähän kakkuun kelpaa mikä tahansa vuoka, vaikka tällainen sydämellinen!