Gluteeniton vappukakkuVappupöydästä tänä vuonna sai munkkien lisäksi paikansa tämä gluteeniton vappukakku. Makuina on pistaasia, kardemummaa ja vähän limeä. Tämä on maukas kakku kevään muihinkin juhliin. 

Gluteeniton vappukakku

päällinen

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 limen raastettu kuori

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka. Itse käytin irtopohjavuokaa, josta kakun sai näppärästi tarjolle. Pienennä pistaasit monitoimikoneessa, tai vaikka pakastepussissa lihanuijalla murskaten. Lisää seokseen jauhot, mausteet ja voi. Sekoita käsin nyppien murutaikinaksi. Sekoita munat ja jogurtti keskenään ja lisää se sitten murutaikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita yhtään ylimääräistä. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys keskeltä puutikulla, jos tikkuun jää raakaa taikinaa kakku ei ole valmis. 

Kun kakku on uunissa voit valmistaa sille mehevän ”kuorrutuksen”. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja anna anna lämmetä kunnes sokeri on liuennut. Lisää hyvin pestyn limen raastettu kuori ja keitä niin kauan, että seos sakenee. Älä kuitenkaan keitä liikaa ettei seoksesta tule kova ja vaikea syödä. Anna seoksen jäähtyä.

Kun olet ottanut kakun uunista anna sen jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Tee puutikulla muutama reikä kakkuun ja kaada seosta hiljalleen kakun päälle, jolloin sitä menee kakun sisäänkin mehevyttä tuomaan. Parasta kakku on vielä hieman lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.