Minun ehdoton suosikkini muffinseissa makuna on mustikka. Näin kevään korvilla on hyvä tehdä inventaariota mitä pakkasesta vielä löytyy ja tehdä tilaa uudelle sadolle. Mustikkamurumuffinseissa on ihan perus muffinssipohja, jota on höystetty vähän kaurasta tehdyllä muruseoksella. Mustikka ja kaura ovat mahtava yhdistelmä!

MuruseosMuruseos

Paloittele kylmä voi kulhoon ja nypi käsin sekaan muut aineet niin että seos on mukavan murumaista. Tee sitten muffinssitaikina.

MustikkamurumuffinssitMuffinssitaikina

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja ota muffinssivuoat esille. Sulata voi ja sekoita siihen raastettu sitruunan kuori ja maito. Vaahdota sitten kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten vaahtoon haalea maito ja kuivat aineet varovasti sekoittaen, ei vatkaten. Lisää lopuksi mustikat taikinaan ja sekoita vain sen verran, että mustikat sekoittuvat joukkoon.

Täytä sitten muffinssivuuat vähän yli puolilleen ja lisää jokaiseen muruseosta päälle. Paista 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu muffinsien koosta, tarkkaile muffinssien pintaväriä, kullanruskea on hyvä. Tikkutestinkin voi tehdä, kunhan katsoo ettei osu mustikkaan! Jäähdytä ja nauti.

Mustikan tilallehan voi laittaa mitä mieleen juolahtaa.. raparperia, mansikkaa, suklaata, omenaa… vain mielikuvitus on rajana.


 Osallistu arvontaan ja voita repullinen Urtekramin gluteenittomia tuotteita! 

Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä artikkelia 3.5.2015 mennessä.  Voit vaikka kertoa, miten muffinsit onnistuivat, mikä on oma gluteeniton leivonnaissuosikkisi, tai kerro, mitä reseptiä kaipaisit gluteenittomana! Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan Urtekramin reppu täynnä gluteenittomia tuotteita!

Tuotteisiin voit tutustua täällä!