Kesäkuun Louna-Jukolaan tähtäävä suunnistusjoukkueemme on viime viikot treenannut ahkerasti niin yhdessä kuin erikseen. Vauhtia ja virikkeitä tulevaan koitokseen haettiin itseasiassa jo viime syksynä, kun osa joukkueestamme päätti varmuuden vuoksi osallistua suunnistuskouluun…

Opettajaksi emme varmasti olisi voineet parempaa henkilöä toivoakaan kuin itse tulevan Louna-Jukolan kisajohtajan Janne Virtasen!

Yösuunnistusta

Jukolan pitkä yö… tämän tietävät nekin ketkä eivät aktiivisesti suunnistusta seuraa. Monet vielä muistavatkin ajat, kun selostaja kykki rastipukin lähellä ja kuiskaili mikrofoniin. 🙂  Luonnollisesti yösuunnistustakin on jouduttu treenailemaan ja maistiaisia tästä löytyy alla olevalta videolta. Pimeää on! 

Eikä täysin kommelluksilta vältytty näissäkään treeneissä sillä kauppiaamme oli lähtökiireissään laittanut jalkaansa emännän suunnistuskengät. Tuloksena mahtavat rakot molempiin kantapäihin…

Rogainea

Joukkueemme kävi viime viikolla tutustumassa myös vähän harvinaisempaan suunnistuksen muotoon eli rogaineen. Poiketen perinteisestä suunnistuksesta rogainessa saat itse valita haluamasi rastit ja järjestyksen, jossa lähdet niitä hakemaan. Rastit on pisteytetty niiden haasteellisuuden ja etäisyyden mukaan 1-10 pisteeseen. Annetun ajan puitteissa suurimman pistemäärän kerännyt suunnistaja tai joukkue on voittaja. 

Turussa järjestetyssä tapahtumassa kartalla oli kokoa ihan riittävästi. Kaikkien 35 kartalle asetettujen rastien läpikäyminen olisi tarkoittanut noin 22 km lenkkiä. Kilpasarjoissa tähän on aikaa kaksi tuntia, joten ihan reippaasti saa kyllä edetä! 

Koska emme halunneet viedä voittamisen riemua lajin huipuilta, päätti joukkueemme jäsenet osallistua tunnin mittaiseen kuntosarjaan. Rogaine olikin kaikille lajissaan ensimmäinen kerta ja jälkipelit suorituksen jälkeen sen mukaiset… 

Kiinnostuneille tiedoksi, että lisää rogainea on luvassa Turku Rogaining Sprintin muodossa 25. toukokuuta.

Kevätyön Viesti

Kevään viestisuunnistuksen avaa 11.4. Yläneellä järjestettävä Kevätyön Viesti. Tule tervehtimään joukkuettamme tapahtumateltalle, samalla voit vaikka sovittaa virallisia Louna-Jukolan suunnistuspaitoja. 2.000 nopeimmalle on luvassa myös ilmainen Fast-energiapatukka sekä mahdollisuus voittaa upeita tuotepalkintoja!

Louna-Jukola 2015 suunnistupaita, valkoinen

Louna-Jukola 2015 suunnistuspaita, valkoinen