Laskiainen ja laskiaispulla on toisillensa luotu pari. Gluteeniton pulla ja Hanneli taas ei ole. En ole vielä onnistunut tekemään tarpeeksi kuohkeaa ja hyvää gluteenitonta pullaa omaan makuuni, jotenka keksin tänä laskiaisena tehdä pullan ilman pullaa. Täytteiden ansiosta myös kiista: hillolla vai mantelilla sai loppua, sillä laitoin ne molemmat tähän täytteeksi. Maku on niin lähellä aitoa laskiaispullaa että ihan itseänikin ihmetytti!

Laskiaispulla ilman pullaa

Mantelilla, hillolla, vai molemmilla?

Tarvitset

  • 2 dl kermaa
  • 200g maitorahkaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 50 g mantelilastuja
  • 200 g vadelmia
  • 2 dl vadelmamysliä

Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan kanssa yhteen. Mausta seos oman maun mukaan kaardemummalla. Paahda mantelilastut kuumalla kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi, varo etteivät ne pala. Sulata vadelmat, jos ne ovat ulkomaalaisia keittele niitä kolmisen minuuttia kattilassa. Sitten voit alkaa kokoamaan pullia. Laita astian pohjalle kermarahkaa, sitten vadelmia, mantelilastuja ja mysliä, lopuksi vielä päälle kermarahkaa ja muutama paahdettu mantelilastu vielä koristeeksi. Tällä määrällä aineita tulee neljä tuhtia pulla-annosta.

Pullat voi rakentaa valmiiksi kerta-annoksiin, vaikka viinilaseihin tai tehdä yhden ison pullan kulhoon josta jokainen saa ottaa oman annoksensa. Hillosta on aina kiistelyä että mansikkaa vai vadelmaa, no jos olet mansikka ihmisiä vaihda reseptin vadelmat mansikoiksi. Mantelin puolesta hurraavat taas voivat lisätä mantelilastujen määrää tai vaikka sekoittaa kermarahkaan sitä perinteistä mantelimassaa. 

 image

 Nautinnollista laskiaista!