Voimaruoka Luomu Sentrifugoitu Premium KookosöljyKookosöljy. Tuo ihanan monipuolinen ”ihmerasva” on löytänyt tiensä tropiikin puista myös suomalaisten kaappeihin niin keittiön, kylpyhuoneen kuin myös makuuhuoneenkin puolella. Kookokselle on lukuisia käyttötapoja ja sen terveydellisistä vaikutuksista yhä enemmän tutkimuksia.

Mutta tiedätkö kookosöljysi alkuperän?
Me Voimaruualla tiedämme!

Löysimme muutama kuukausi sitten niin herkullisen kookosöljyn, että päätimme lentää sen syntysijoille Thaimaahan ottamaan selvää tästä uniikista tuotteesta. Vieraillessamme kookoksen tuottajalla opimme, että kookosöljyn valmistusmenetelmistä separaattori eli sentrifugimenetelmä on vaativin ja sitä pidetään yleisesti parhaana. Tuottaja näytti meille, miten hänen öljynsä valmistetaan ainutlaatuisella separoinnin ja kylmäprosessoinnin yhdistelmällä, joka on kehitetty yhteistyössä Bangkokin yliopiston kanssa ainoastaan heitä varten. Menetelmä takaa, että kookosöljy säilyttää sen puhtaan ja kermaisen rakenteen sekä raikkaan, mutta hyvin miedon kookoksen aromin.

1.Luomuviljellyt pähkinät
Kookospähkinät kasvavat luonnontilassa olevissa palmuissa paikallisilla luomufarmeilla. Puut kastellaan kastelukanavien avulla ja lannoitetaan ilman kemikaaleja kasaamalla aluskasvillisuutta palmujen juurille.

2. Laadunvarmistus
Pähkinät kerätään niiden ollessa parhaimmillaan noin vuoden ikäisinä. Halkaistut pähkinät käydään käsipelillä visuaalisesti ja tuoksun perusteella vielä läpi kahteen kertaan läpi ennen kuin ne pestään runsaalla vedellä.

3. Separointi
Ensimmäisessä jalostusvaiheessa pähkinöistä erotetaan kookosmaito, jonka rasvaprosentti on 15. Sentrifugissa eli separaattorissa kookosmaidosta erotetaan pois vettä, minkä lopputuloksena syntyneen kookoskerman rasvaprosentti on 80.

4. Kylmäprosessointi
Kerma jäädytetään ohuena levynä, jotta rasvaa suojaava proteiinikerros saadaan paremmin murrettua.

5. Tuplasuodatus
Kookoskerma siirretään sedimenttiastioihin, jonka seurauksena öljy erottuu pintaan ja sakka jää pohjalle. Tämän jälkeen öljy suodatetaan vielä kahteen kertaan, jotta kaikki ylimääräinen kiinteä aines saadaan varmasti erotettua.

6. Valmis tuote
Prosessin lopputuloksena syntyy premiumlaatuinen Voimaruoka Sentrifugoitu Kookosöljy, jonka laaduntakeena on kirkas väri, kermainen rakenne ja raikas, mieto maku.

KOOKOSÖLJYN MONTA ILOA

· Tuhoaa hiivaa, bakteereja ja viruksia
· Tukee immuniteettia ja hillitsee tulehduksia
· Tehostaa kilpirauhasen toimintaa
· Auttaa polttamaan rasvaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa
· Nopea energianlähde
· Muistin tueksi
· Hiusten ja ihon hyvinvointiin sisäisesti sekä ulkoisesti nautittuna
· Verensokerin heilahteluihin
· Suoliston hyvinvointiin
· Haavoihin ja ihottumiin
· Aurinkovoiteeksi

Voimaruoka Luomu Sentrifugoitu Premium Kookosöljy nyt heinäkuun kanta-asiakashintaan 12,50 euroa! Tilaa omasi tästä!

Jaa vinkkisi ja voita kookosöljyä!

Kerro paras kookosöljyvinkkisi kommentoimalla tätä blogikirjoitusta 9.8. mennessä, ja voita huippulaadukasta kookosöljyä omaksesi! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 5 purkkia Voimaruoan Luomu Sentrifugoitua Premium Kookosöljyä.