Poikani on suuri eläinfani ja aina auttamassa. Näin talven tullen hän sai pappaltaan oman lintulaudan, joka piti tietysti ripustaa puuhun, joka on oman huoneen ikkunan lähettyvillä, jotta lintuja voi sitten sisältä käsin seurata. Tästä ideoituneena teimme linnuille myös omatekoisia siemen”palloja”. Helppoa, yksinkertaista ja hauskaa. Lapsen mielestä on erityisen kivaa seurata minkälaisia lintuja itsetehdyillä ”palloilla” käy ja miten ne pikkuhiljaa pienenevät lintujen niitä nokkiessa.

Siemenpalloihin tarvitset

tarvikkeet

Sulata kookosöljy  ja lisää siihen pähkinöitä ja siemeniä, lusikoi seos sitten muotteihin. Lisää ripustuskoukku upottamalla se siemenseokseen. Anna seoksen kovettua jääkaapissa tai ulkona. Poista muotit ja ripusta esille.

valmiit

Itse käytimme purkkeina sekä maitotölkkejä että jogurttipurkkeja ja näin jälkikäteen voi todeta, että maitopurkeista on todella paljon helpompi ottaa kovettunut seos pois kuin jugurttipurkista. Siemeniä ja pähkinöitä voi laittaa oman maun mukaan ja niin paljon kuin haluaa. Suurimmat pähkinät kannattaa kuitenkin murskata pienemmäksi ja varmistaa ettei niihin ole lisätty suolaa tai muita mausteita.

Muistathan ruokkia lintuja myös koko talven jos siihen ryhdyt.

Lintu talipallolla