Pääsin viime keskiviikkona osallistumaan yhden tämän vuoden jännittävimmän luonnonkosmetiikkatuotteen lanseeraustilaisuuteen Helsinkiin. Kyseessä on luomuparfyymien pioneerin Acorellen ja ruokakirjailija sekä TV-kokki Sara La Fountainin yhdessä kehittämä Delicious Eau de Parfum. Lanseeraustilaisuus järjestettiin ihanan tunnelmallisessa pariisilaistyylisessä miljöössä kahvila Fleuristessa, johon tilaisuus sopikin täydellisesti. Uutuustuoksusta ja Acorellesta kertomassa olivat Saran lisäksi Acorellen toimitusjohtaja Regis Lelong ja myyntipäällikkö Lucie Monteau.

Acorellen Lucie ja Regis

Acorellen Lucie ja Regis

Huippuluokan tarjottavat: Saran herkullinen lime-avokado-basilika raakakakku!

Huippuluokan tarjottavat: Saran herkullinen lime-avokado-basilika raakakakku!

Luomuparfyymien valmistaja Acorellen tuoksut ovat 100% luonnonmukaisia, hyvää tekeviä parfyymeja. Hyvää tekeviä siksi, että ne sisältävät runsaasti eteerisiä öljyjä, jotka tasapainottavat tunteita ja lisäävät hyvinvointia. Acorellen parfyymeja voisikin hyvällä omallatunnolla kutsua todellisiksi taiteellisiksi luomuksiksi niiden tarkkojen luonnonaromien sekoitusten ansiosta, jotka suorastaan herättävät parfyymit eloon tasapainoisella ja harmonisella tavalla. Parfyymit koostuvat luomuviljellystä vehnäalkoholista, ruiskaunokin kukkaisvedestä, eteerisistä öljyistä sekä luonnollisista parfyymiyhdisteistä. Raaka-aineista ei löydy petrokemian tuotteita, parabeeneja tai väriaineita. Parfyymien kehityksessä on otettu erityisesti huomioon herkkä iho.

Acorelle tuoteperhe

Acorelle tuoksutuoteperhe

Eikä Saran uutuustuoksu ole poikkeus. Itsekin orgaanisuutta ja terveellisyyttä arvostava Sara etsii myös kulinaarisissa luomuksissaan makujen tasapainoa ja käyttää työssään luonnollisia ja terveellisiä raaka-aineita. Pulppuavan iloinen ja ihana Sara kertoi omasta muutosprosessistaan ja kasvustaan, johon kuuluvat olennaisena osana terveys, kauneus, hyvä olo ja balanssi terveellisten ja laadukkaiden ruoan raaka-aineiden sekä myös kosmetiikkatuotteiden kautta. Jenkeissä ollessaan Sara on kaivannut erityisesti Suomesta löytyviä laadukkaita, puhtaita ja tuoreita raaka-aineita.

Myös Acorellella on linkki Suomeen – Regis Lelong on asunut itse Suomessa viisi vuotta 2000-luvun alussa. Suurena vaikuttajana Delicious-tuoksun synnyssä on ollut Acorellen Suomen maahantuoja Ekovista, joka on toiminut Acorellen kanssa yhteistyössä kuusi vuotta. Regis mainitsikin, ettei ilman Ekovistaa yhteistyötä Saran kanssa olisi tapahtunut.

Maut ja tuoksut näyttelevät suurta osaa Saran elämässä. Tuoksut laukaisevat muistoja vuosienkin takaa, ja tulevat jopa uniin. Kuvaavana esimerkkinä tästä toimii Saran kertoma sympaattinen sattumus, kun hän kolme vuotta sitten New Yorkissa ollessaan oli yhtäkkiä löytänyt tuoksun, jota äitinsä oli käyttänyt Saran ollessa vasta vauva. Kyseessä oli parfyymi, joka oli nyt tuotu uudestaan markkinoille kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen, ja jonka Sara oli välittömästi tuntenut äitinsä tuoksuksi! Sara vei tuoksun yllätykseksi äidilleen, joka oli saanut, Saran omin sanoin, itkuihanuuskohtauksen saadessaan taas oman tuoksunsa käyttöön. 🙂 Äiti tuoksui taas äidille.

Sara La Fountain

Delicious on makea, välitön, iloinen ja helposti lähestyttävä – aivan kuten Sara itse

Oma parfyymi on ollut Saran ikuinen haave, ja hän onkin jo pitkään valmistanut omia kosmetiikkatuotteitaan ja tuoksujaan sekoittelemalla eteerisiä öljyjä luonnon öljyihin. Yhteinen sävel Acorellen kanssa löytyikin nopeasti. Ensikontakti Lucie Monteaun kanssa puhelimitse tapahtui tammikuussa, ja kesäkuussa Sara vietti Lounais-Ranskassa muutaman elämäniloa pursuavan päivän yhdessä Acorellen väen sekä ainutlaatuisen parfymeristin Philippe Colletin kanssa tuoksutellen, suunnitellen ja brainstormaten juuri oikeanlaista parfyymia. Parfyymin nimi Delicious syntyi kuin luonnostaan – sana on myös tatuoituna Saran sormeen.

Jo näytteiden saamisesta alkaen Sara kertoo saaneensa positiivista palautetta tuoksustaan. Yleensä hyvinkin suorasukainen isäpuoli oli pitänyt tuoksusta, ja eräs naispuolinen taksikuski ei olisi ihanan tuoksuista Saraa halunnut päästää taksistaan lainkaan ulos. 🙂

Lanseeraustilaisuudessa charmantti Regis kävi suihkauttamassa jokaisen kädelle tuoksunäytteet, ja välittömästi kahvilan täytti tyytyväinen myhäily ja ihastuneet huokaukset: marsipaani, hunaja ja sokeripuuteri olivat ensimmäiset kuulemani sanat. Makean ja nimensäkin mukaisesti herkullisen tuoksun alkutuoksuna onkin ruusu ja hunaja, sydäntuoksuna pehmeä manteli ja tonkapapu, sekä lopputuoksuna praliini ja vanilja. Sara itse kuvaili tuoksua kaiken ikäisille sopivaksi, puuteriseksi, makean kukkaiseksi ja tosiaankin iholla vaihtuvaksi – pitkään iholla säilyvän tuoksun eri vaiheet tuntee selkeästi.

Delicious by Sara La Fountain EdP tuoksukuvaus

Delicious by Sara La Fountain EdP tuoksukuvaus

Itse en ole mikään hajuvesien suurkuluttaja. Koen suurimman osan tuoksuista liian voimakkaiksi ja kärpäsmyrkkymäisiksi. Saran tuoksu sopii omalle nenälleni ja iholleni makeutensa ja pehmeytensä ansiosta tosi hyvin! Tuoksu on kevyt, mutta samalla kestävä. Tätä kirjoittassani ensisuihkauksesta on kulunut kolmisen tuntia, ja ranteellani tuoksuu mieto, herkullisen makean pähkinäinen tuoksu, jota en malta olla nuuhkimatta. Onpahan kanssamatkustajilla junassa ihmeteltävää, kun yhdellä on jatkuvasti kärsä kiinni käsivarressaan. 😀

 

Tilaa oma Delicious täältä itselle tai lahjaksi!
Huipputarjous lokakuun ajan vain 37,50 (norm. 46,80)!