Iloista Maailman Sydänpäivää 2014!

SydänTänään vietettävänä, kansainvälisenä Sydänpäiväna keskitytään sydämen hyvinvointiin toiminnallisesti. Ydinsisältö päivälle on tänä vuonna elämä, työ, leikki ja yhdessäolo. Sydänjärjestöt ympäri maailmaa haastavat ihmisiä toimimaan sydänterveyden ja terveellisemmän elinympäristön puolesta. Suomen Sydänliitto on ottanut tämän vuoden Maailman Sydänpäivän haasteeksi kulttuurien kohtaamisen ja monikulttuurisen toiminnan sydänyhteisössä.

Opettelemme tapoja, joilla voimme kutsua mukaan ja avata toimintamme entistä enemmän myös Suomeen muualta muuttaneelle väestölle.

Sydämen terveydelle tekee hyvää kehon sekä mielen hyvinvointi ja positiivisessa mielessä merkitykselliset ihmissuhteet. Kun syömme terveellisesti ja harrastamme sopivasti liikuntaa, tuovat ne meille lisää terveitä elinvuosia ja nämä tekijät tuovat usein myös iloa ja onnellisuutta elämäämme!

Sydänterveydelle hyvä ruoka on monipuolista, vähäsuolaista perusruokaa, jonka rasvan laatuun on kiinnitetty huomiota. Lautasmalli on hyvä apu omaksuttaessa perusterveellinen ruokavalio ja tämän lisäksi tulisi muistaa syödä säännöllisesti. Kun perusasiat ovat kunnossa, ei satunnaiset herkkuhetket sydämen hyvinvointia huononna laisinkaan. Kasvikset.fi -sivustolta löydät kattavan kasvistestin, jolla voit testata, syötkö tarpeeksi kasviksia päivän aikana. Pääset testiin tästä.

Sydänterveyden toinen tärkeä tekijä ravinnon lisäksi on liikunta. Mikä tahansa liikunta on hyväksi sydämelle ja parantaa muutoinkin toimintakykyämmme. Jo päivittäisillä valinnoilla voi huomaamattaan harrastaa paljonkin liikuntaa. Kävellään rappuset hissillä kulkemisen sijaan, parkkeerataan auto hieman kauemmaksi ovesta, kuljetaan lähikauppaan kävellen… Vai kuuletko omasta suustasi usien lausahdukset ”On kiire, lapsia ei saa hoitoon, vettäkin sataa”? Jos aikaa on vähän, tee lyhyempi kävelylenkki tai kalenteroi liikuntasi. Lapset voi ottaa moneen mukaan ja harrastaa liikuntaa koko perheenä! Sataa, mitä väliä? Silloinhan ilma on happirikasta ja askel kulkee kevyemmin lenkkeillessä!

Punainen sydän ja stetoskooppi Joskus sydän kuitenkin kaipaa myös vähän erilaista huolenpitoa. Sydän- ja verisuonitaudit voivat iskeä myös täysin terveelle ja terveellisesti elävälle, jonka sydäntä on ruokittu oikein, sille on annettu sen kaipaamaa liikuntaa ja mielikin on sen kantajalla hyvä. Tällöin apuna voivat olla mm. sydänterveydelle tärkeät, hyvät rasvahapot, joita ei aina välttämättä siitä oikenalaisesta ravinnostakaan syystä tai toisesta saa.

Maailman Sydänpäivän kunniaksi olemme alentaneet Möller Sydämelle -tuotteen hintaa tämän päivän ajaksi ja hinta on nyt täysi kymppi, eli 10€!

Möller Sydämelle -tuotteella on tutkittu vaikutus sydänterveyteen ja kolesteroliin. Se sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän omega-3-rasvahappojen DHA:ta ja EPA:a kalasta sekä ALA:a pellavansiemenöljystä. ALA tukee veren kolesterolipitoisuuden pysymistä normaalina ja DHA ja EPA tukevat sydämen normaalia toimintaa. Hyvillä rasvahapoilla on myös muita suotuisia vaikutuksia kehossamme!

Pääset tilaamaan tuotteen verkkokaupastamme täältä!