Saimme Paleoviikoille mukaan raakaleivonnan spesialisti, Maria Lönnqvistin, jonka intohimona ovat terveelliset ja laadukkaat luonnon raaka-aineet. Marialle intohimo ja työ ovat sama asia: hän kirjoittaa blogia, järjestää raakajälkiruokakursseja, valmistaa raakakakkuja tilauksesta, on julkaissut sähköisiä reseptikirjoja sekä tuonut näkyvyyttä raakajälkkäreille. Mitä suurimmalla ilolla saamme nyt jakaa Marian Tiikerileivosten ohjeen blogissamme.

Tiikerileivokset Maria Lönnqvistin tapaan

Ainekset:

LEIVOSKUORI

1 paketillinen Lifefood vanilja-kookos-manteli – keksejä
1.0 dl kaakaopapuja
1.0 dl tiikeripähkinöitä
ripaus vuorisuolaa

CASHEWKREEMI

3.0 dl cashewpähkinöitä
0.5 dl vettä tai sitruunan mehua
3 rkl kookosöljyä
0.5 dl banaanilastuja
ripaus vuorisuolaa
3 rkl manuka-hunajaa tai koivusokeria

Jauha keksit ja tiikeripähkinät monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella jauhoksi. Puolita taikina ja survo toiseen osaan kaakaopavut. Liota tiikeripähkinöitä muutama tunti ennen käyttöä, jos haluat että ne sulavat paremmin.

Jaa taikina silikonisiin leivosvuokiin tiiviisti pohjalle.

Valmista kreemi sekoittamalla ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat seokseen täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista. Laita seos pursotuspussiin ja aseta se noin tunniksi pakastimeen tai yön yli jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy sopivasti pursotusta varten. Voit myös kaapia kreemin suoraan leivosten päälle ja laittaa pakastimeen 20 minuutiksi. Leivokset ovat valmiita!

Koristele leivokset unikonsiemenillä, raakasuklaakuorrutetuilla mulperinmarjoilla, banaanilastuilla tai kaakaopavuilla.

Herkuttele!