Foccacia

Foccacia

Foccacia on helppoakin helpompi leipä tehdä, ei tarvitse pyöritellä sämpylöitä, kunhan vain levittää pellille – avot ja valmista on! Päälle vielä maistuvat ”täytteet” ja herkullisuus on taattu.

Tarvitset:

Päälle:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappia ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Lisää sen jälkeen oliiviöljy ja loput jauhoista. Vaivaa hyvin taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla puolisen tuntia. Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä vielä vähän ja levitä siten tasaiseksi laataksi leivinpaperin päälle pellille. Sivele sen pintaan oliiviöljyä, ripottele myös karkeaa suolaa ja tuoreita yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, niin että leipä on saanut kauniin värin.

Foccacia on parhaimmillaan revittynä pelliltä ja dipattuna oliiviöljyyn. Buon appetito!