Gluteeniton porkkanakakku

Syksy + porkkanat + pimenevät illat = porkkanakakku. Porkkanakakku on aina kuulunut suosikkieni joukkoon. Mehevyydellään ja tuhtiudellaan se ei aina miellytä kaikkia, mutta minun sydämessäni sille on aina porkkanan mentävä aukko.

Gluteeniton porkkanakakku ei eroa mitenkäänpäin maultaan tai koostumukseltaan ”tavallisesta” vehnäjauhoista leivotusta sisarestaan, jotenka nyt kaikki leipomaan tätä syysiltojen piristystä. 

Pohja

Kuorrutus

  • 150 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 350 g tuorejuustoa
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 appelsiini
  • mantelirouhetta

Laita ensin uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi erillisessä kulhossa. Vaahdota sitten kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita kauhalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa ylimääräistä. Levitä tasaiseksi laataksi leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kun pohja on valmis, ota se pois uunista ja anna jäähtyä hyvin.

Kun pohja on jäähtynyt, voit kuorrutttaa sen. Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi ja tuorejuusto yhdeksi massaksi, lisää siihen vielä tomusokeri ja yhden appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle, koristele haluamillasi koristeilla esim. mantelirouheella. 

Tämä kakku vain paranee ollessaan jääkaapissa muhimassa muutaman päivän taikka sen voi pakastaakin kuorrutuksineen kaikkineen pahan päivän varalle. Ohjeen mukaan tulee siis koko pellillinen kakkua ja tuhtiutensa puolesta se riittää suurellekin joukolle, sillä kauhean isoa palaa ei tarvitse kerralla syödä ja jo on makunystyrät tyytäväisinä. Nam.