Hyvisläisten testiryhmä pääsi tällä kertaa tutkimaan, ihmettelemään ja testailemaan NAFHA-ihonhoitosarjaa, joka on kauppamme valikoimasta jo jonkin aikaa löytynytkin. Tsekkaa kokemuksemme ja valikoi omiin tarpeisiisi sopivat tuotteet!

NAFHA on ranskalainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka on inspiroinut Carol Gancian ja Guy Boulangerin rakkaus Marokkoon. Tuotteiden perustana toimivat kaktusviikuna- ja arganöljy. Tuotteissa on käytetty tarkoin harkittuja ja testattuja raaka-aineita, myös hieman harvinaisempia sellaisia, joiden hyötyjä NAFHA haluaa tuotteissaan tuoda esille. Arabiankielen sana ”nafha” merkitsee hengitystä ja elintärkeää asiaa.

Valikoiman johtotähtenä loistaa kallisarvoinen kaktusviikunaöljy, jonka anti-age -vaikutukset ovat vertaansa vailla!

Valikoiman johtotähtenä loistaa kallisarvoinen kaktusviikunaöljy, jonka anti-age -vaikutukset ovat vertaansa vailla!

Sarja on Ecocert- ja Cosmebio -sertifioitu. NAFHA:n tuotteet on palkittu Guide des Meilleurs Cosmétiques 2013-2014 (Guide to the Best Cosmetics) -oppaassa, joka listaa ranskalaisen L’observatoire des cosmétiques:n suosittelemat tuotteet. Oppaassa on puolueettomasti arvosteltu 7300 tuotetta 440 eri brändiltä.

Hintojensa puolesta NAFHA kulkee kultaista keskitietä – ei edullisinta muttei kalleintakaan mahdollista. Laadukkaiksi tuotteiksi NAFHA:t vaikuttavat oikein sopivan hintaisilta. Ulkonäöltään tuotteet ovat ainakin allekirjoittaneen mielestä nimensäkin mukaisesti raikkaan ja ilmavan näköisiä, eikä tee ollenkaan pahaa säilyttää näitä hyllyllä näkyvissä.

Pöhinää sarjan ympärillä on piisannut jo vaikka millä mitoin ympäri blogimaailmaa. Tässä vielä meidänkin lahjomattoman rehellisen testiryhmän pohdinnat:

 NAFHA_vartalovoide

Silkkinen vartaloemulsio – Rauhoittavan ja kosteuttavan voiteen teho perustuu neljään arvokkaaseen öljyyn: arganöljy, apinanleipäpuuöljy, vadelmansiemenöljy sekä hamppuöljy. Emulsio ravitsee ihoa ja poistaa nestettä.

”Nyt on kyllä niin herkullisen tuntuinen vartalovoide, että alta pois! Ihanan ohut voide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Juuri riittävän kosteuttava voide itselleni kesään, kaikkein kuivimmalle iholle kosteutustehot eivät ehkä riitä? Lupaus nestettä poistavasta vaikutuksesta ei sekään taida olla ihan tuulesta temmattu, iholle jää raikas ja tietyllä tavalla ”napakka” tunne. Tuoksukin on ihan ok, ei ehkä paras ikinä, muttei huonokaan. Tykkään! Paljon!”

 

NAFHA_jour_yeux-levres

Kosteuttava päivävoide – Silkkisen pehmeä ja kosteuttava voide. Sisältää kudoksia elvyttävää kaktusviikunaöljyä. Sopii vaativallekin iholle.

”Kosteuttava päivävoide on tuoksultaan erittäin mieto ja koostumukseltaan hyvin kevyt. Oma ihoni on pinnalta niin kuiva, että valitsisin iholleni mielelläni paksumman voiteen. On kuitenkin totta, että voide imeytyy nopeasti ja jättää sopivan matan pohjan meikille. Myös tuoksun mietous on tässä kohtaa hyvä asia, sillä meikeistä lähtee usein oma tuoksunsa.”

Kiinteyttävä silmän- ja huultenympärysvoide – Rauhoittaa ja kosteuttaa kasvojen herkimpiä alueita. Sisältää kaktusviikunaöljyä, ruiskaunokkia ja kofeiinia, jotka taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan, vähentävät turvotusta ja vaalentavat tummuneita silmänalusia.

”Kiinteyttävän silmän- ja huultenympärysvoiteen luvataan kiinteyttävän ja rauhoittavan kasvojen herkimpiä alueita. Kun voidetta levittää silmän- ja huultenympäryksille, alkaa hieman kiristävä vaikutus tuntua lähes välittömästi. Usein silmänympärysvoide ärsyttää omia herkkiä silmiäni, mutta tätä käyttäessä ei minkäänlaista kirvelyä ilmene.”

 

NAFHA_intemporel

Uudistava voide – Samettisen pehmeä voide ikääntymisen merkkejä vastaan. Arganöljy, kaktusviikunauute ja vihreä tee ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista.

”Ensimmäisellä käyttökerralla iho jäi rasvaisen tuntuiseksi eikä voide imeytynyt kunnolla. Syynä varmasti liian suuri voiteen määrä ja korppukuiva iho. Muutaman käyttökerran jälkeen ihosta tuli mukavan pehmeä ja voide imeytyi hyvin. Miellyttävän miedon tuoksuinen ja riittoisa, muutama pisara riittää. Hyvän kokoinen pakkaus, ei vie reissussakaan paljoa tilaa toalettipussukassa ja kun voi vielä käyttää päivä- ja yövoiteena. Suosittelen!”

 

NAFHA_puhdistusmaito

Rauhoittava puhdistusmaito – Puhdistaa tehokkaasti samalla ihoa kosteuttaen. Tehoaineina mm. arganöljy, sheavoi ja rautayrtti.

”Tuotetta oli helppo käyttää. Aluksi se vaan tuntui liian juoksevalta, mutta kun siihen tottui, oli se miellyttävää. Sitä sai oikein pyöritellä kasvoilla ja tuntui, että mitä kauemmin jaksoi pyöritellä, sitä paremmin se tehosi. Silmämeikin poistoon se oli liian lievää tavaraa, eli piti olla erikseen silmämeikinpoistoaine, vaikka oli vain ripsiväriä. Meikkivoide ja puuteri kyllä lähti ihan hyvin, vaati kyllä kasvoveden perään että varmasti kaikki lähti pois. Tuote sopi ainakin tälläselle herkälle sekaiholle. Pullo on hyvänkokoinen, ainakin tuntuu riittoisalta tavaralta.”

 

NAFHA_naamio_kuorinta

Pehmeä kuorintavoide – Kuorivina ainesosina ghassoulsavi ja tammenkuoripartikkelit. Hoitaa ihoa arganöljyn, aloe veran ja vihreän teen avulla.

”Turha pahvipakkaus, jossa tuubi sisällä. Pelkkä tuubi mielestäni riittäisi. Tuubi mukavan kokoinen käteen ja korkki on tarpeeksi napakka olematta kuitenkaan liian jäykkä.

Makea tuoksu, josta saven tuoksu tulee läpi. Voide on suhteellisen löysää, mikä on tässä tapauksessa ihan hyvä. Rakeiden toivoisin olevan hieman isompia, nyt aika hienojakoinen. Makuasia tietysti. Levittyy hyvin ja helppo pyöritellä iholle, rakeet ei raavi lainkaan.
 
Kasvoillani on pieniä herkempiä (punoittavia) alueita paikoitellen, joille jäi hiukan punotusta käytön jälkeen, mutta näin on käynyt jokaisen kokeilemani kuorintatuotteen kanssa poikkeuksetta ja menee nopeasti ohi. Oma epäpuhdas ja rasvoittuva sekaihoni tuntuu ihanan pehmeältä ja puhtaalta käytön jälkeen, rasvaisuus häviää ja iho tuntuu sellaiselta kun voisin kuvitella normaalin ihon tuntuvan. Herkkäihoiselle en suosittelisi käyttämään yhtä kertaa viikossa enempää, vaikka onkin herkkäihoiselle tarkoitettu. Nafhan rauhoittava naamio kuorinnan jälkeen olisi ehkä ollut paikallaan, mutta tuote ei ollut testattavana, joten tämä jäi kokeilematta. Saattaisi rauhottaa hyvin herkemmät alueet.”

Kosteuttava ja rauhoittava kasvonaamio – Parantaa ihon rakennetta, raikastaa ja kiinteyttää. Erityisen kuivan ja väsyneen ihon tehohoito: käytä yövoiteena viikon ajan!

”Omalle pintakuivalle iholleni Kosteuttava kasvonaamio toimii sopivan hellästi. Ei tule kuivattavaa tai kiristävää oloa, vaan iholle jää pitkäksi aikaa kosteuttava, raikas ja pehmeä fiilis.”

 

NAFHA_öljyt

Luomu Arganöljy – Laadukas luomuöljy ravitsee ja elvyttää ihoa, hiuksia ja kynsiä.

”Minulla oli testissä Nafhan arganöljy taka-ajatuksena rasvata sillä tätä alati kasvavaa vauvamasuani. Innolla sitä odottelin kotiin saapuvaksi, sillä olin siitä kuullut ja lukenut niin paljon hyvää. Kokeiluni kesti vain muutaman päivän sillä totesimme mieheni kanssa yhdessä, että öljy ei ole mitenkään parhaimmasta päästä imeytymään ja siirryimme takaisin alkuperäiseen valintaamme luomukosmetiikan saralta kuitenkin.

En voinut kuitenkaan heittää hukkaan ja antaa periksi alkuperäisen testerinini Nafhan arganöljyn kanssa ja muistelinkin, että sitä oli kehuttu myös hiusten hoidossa. Hoitoaineeni oli juuri lopussa ja niinpä öljy pääsikin täyttämään sen virkaa. Hiuksiani luonnehtisin peikkomaiseksi hamppupehkoksi, jotenka se, että öljy toisi niihin jotakin rotia olisi melkein lottovoitto. Levitin öljyä suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin, hieroin sen hiusten tyviin ja päänahkaan sekä vähän latvoihinkin. Seuraavana päivänä hiukseni pysyivät kurissa, mutta näyttivät vähän rasvaisilta, luonnollisesti, olinhan niihin öljyä levittänyt. Jatkoin öljyn levittämistä ahkerasti ja muutaman kerran jälkeen kokeilin mitä tapahtuu, jos en laita öljyä. Tulos oli iloinen yllätys; hiukset näyttivät hyviltä ja terveiltä, ihanaa.

Nykyään levitän öljyä hiuksiini noin kolmen pesun välein ja hyvältä näyttää ja tuntuu. Sivutuotteena olen saanut myös upeat kynsinauhat jotka ovat minulla yleensä kauheassa kunnossa näin kesäiseen aikaan kun upotan sormeni jos jonkun näköiseen multakasaan. Nyt on tullut kynsinauhat hoidettua huomaamattomasti samalla, kun hieroo öljyä päänahkaan.”

 

Ryhmässä oli tällä kertaa mukana kuusi naishenkilöä, joista viisi alle kolmikymppisiä, ja yksi 50+ -vuotias anti-age -vaikutteisen Intemporel-voiteen testaaja.


 Joko Sinä olet löytänyt oman NAFHA-suosikkisi?