Skin Blossom on englantilainen hoitosarja, joka sisältää tuotteita sekä ihon hoitoon, että hiusten hoitoon. Kaikilla tuotteilla on Soil Associationin sertifikaatti ja ne valmistetaan mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Sarjan tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä aineosia, eikä niitä ole testattu eläimillä. Kaikilla tuotteilla on myös Vegan Societyn sertifikaatti.

Skin Blossom -tuotteet

Let your skin blossom!

Kolmen naisen tiimi otti tuotteita testiin ja tässä testaajien mietteet!

Pakkausten ulkoasut ja käytettävyys sai kommentteja sekä puolesta että vastaan. Isommat 300 millilitran pakkaukset (shampoo, hoitoaine, vaatalonpesuaine, kosteusvoide) jakoivat mielipiteitä muodostaan.

”Pullot ovat korkeita ja ainakin omassa suihkussa niitä oli siksi vaikea käsitellä.”

”Kätevä pumppupullo, ekstraplussaa kapeasta muodosta, mahtuu kätevästi pienempäänkin saippuatelineeseen.”

Pienemmät pakkaukset taas saivat pelkästään kehuja.

”Kasvovesi on juuri sopiva käteen ja kapea muoto antaa tilaa ahtaaseen kylpyhuoneen kaappiin.”

”Kasvojen puhdistuaine on tarpeeksi kapea yhdellä kädellä käytettäväksi mikä on eduksi, kun kyseessä on pumppupullo.

”Koko kehon tuotteiden miedot tuoksut ovat molemmille sukupuolille sopivat.”

Skin Blossom tuotteet on kaikki pakattu samantyyppisiin oliviinvihreisiin läpinäkyviin pulloihin. Ulkoasusta tuli seuraavanlaisia kommetteja..

”Tuotteiden ulkoasu on hotellimainen.”

”En pidä pullojen ulkoasusta erityisemmin, mutta mitäänsanomattomina ne sopivat varmasti lähes kaikkiin kylpyhuoneisiin.”

”Pullot ovat mukavan luonnonläheisiä, vaikka vihreä ei värinä hirveästi miellytä. Kontrasti teksteissä on hyvä, eikä tarvitse tihrustaa mitä purkissa lukee. Plussaa siitä, ettei ole turhia pahvikoteloita ympärillä!”

”Pullot ovat läpinäkyviä, joten tuotteiden riittoisuutta on helppo seurata.”

Lisäksi Skin Blossomin tuotteet saivat kiitosta hyvästä säilyvyydestä avaamisen jälkeen. Suurimmassa osassa tuotteista säilyvyys avattuna on 12 kuukautta, joissakin 6 kuukautta. Yleisesti ottaen testissä olleet tuotteet pärjäsivät erittäin hyvin.

”Pidin kaikista kokeilemistani tuotteista, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi luomutuotantoa ja hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia.” 

Tuotekohtaiset arviot

Skin Blossom Complete care SHAMPOO –
Skin Blossom Shampoo – kaikille hiustyypeille
&
Skin Blossom Complete care CONDITIONER –
Skin Blossom Hoitoaine – kaikille hiustyypeille

Testaajan hiukset ovat hennot ja helposti sähköistyvät ja rasvoittuvuuteen taipuvaiset.
Hiuksia ei ole värjätty.

Tuotteet sisältävät melkein puhtaasti luonnollisia ainesosia ja tuoksuvat melko vahvasti eteerisiltä öljyiltä. Itse pidän todella paljon rosmariinin tuoksusta kosmetiikassa, joten olin iloisesti yllättynyt, kun huomasin shampoon tuoksuvan juuri rosmariinilta. Muutenkin Skin Blossomin hiustuotteet tuoksuvat hieman apteekkimaiselta ja yrttiseltä. Molemmat tuotteet sisältävät rosmariinin lisäksi mm. bergamottia ja palmarosaa. Itse pidän tuoksusta, koska se vaikuttaa puhtaalta ja luonnolliselta. Tuoksu ei ole liian voimakas, eikä sitä tartu hiuksiin niiden kuivuttua.
 
Käytin shampoota tavalliseen tapaani noin joka toinen päivä. Shampoo on puhdistusteholtaan erittäin hyvä, uusintapesua ei tarvittu edes hyvin likaisille hiuksille. 
 
Käytin joka pesukerralla myös Skin Blossomin hoitoainetta. Hoitoaine on koostumukseltaan melko nestemäistä ja siksi sitä on hieman hankala käyttää. Hoitoainetta kului myös selkeästi enemmän kuin shampoota ainakin pitkiin hiuksiin. 
 
Pesun jälkeen hiukset tuntuivat puhtailta, mutta kuivilta. Omasta mielestäni tämä pieni karheus oli hyvä asia, koska hiukseni rasvoittuivat näin hitaammin kuin yleensä. Tuotteet eivät latistaneet hiuksiani, niin kuin monet liian hoitavat tuotteet. Hiuksiin ei myöskään jäänyt sähköisyyttä. Hiuspohja tuntui rauhoittuvan tuotteiden käytön aikana, joten voin suositella Skin Blossomin shampoota myös herkkäihoisille.
 
Pidin kokeilemistani tuotteista, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi luomutuotantoa ja hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia.

Skin Blossom - shampoo ja hoitoaine

Skin Blossom – shampoo ja hoitoaine

Skin Blossom Cleanse & Nourish body wash –
Skin Blossom Vartalonpesuaine

Testaajan iho on kuiva ja atooppinen

Vartalonpesuaine pesi hyvin, eikä kuivattanut ihoa. Tuotteen tuoksu on mieto ja unisex. Vaahtoavuus vartalonpesuaineessa on keskiluokkainen. Lapsiperheen valinnaksi ihan ehdoton, sopii vauvasta vaariin.

Skin Blossom MOISTURISING BODY LOTION –
Skin Blossom vartalovoide

Testaajan iho on talvikuivuuteen taipuva normaali iho

Jännän hennosti vihertävässä ja hieman läpikuultavassa voiteessa on raikas, jopa suhteellisen voimakas vehreä tuoksu, joka kuitenkin katoaa iholta nopeasti.

Levittyvyydessä on huomattavissa samankaltaista ”vetisyyttä”, kuin oman kokemukseni mukaan melko monessa muussakin luonnonkosmetiikan voiteessa; levittäessä tuntuu siis kuin käsi ikään kuin töksähtäisi ihoon kiinni voidemäärän vähetessä. Tämä ei kuitenkaan käyttöä haittaa, vaikka pikkuisen saattaa voiteen riittoisuuteen vaikuttaakin.

Voide on täysin riittävästi kosteuttava kesäisin normaaliutta hipovalle, mutta muutoin kuivalle iholleni, eikä puteli varmastikaan jää käyttämättä kaltaiseltani kosteusvoiteen suurkuluttajalta. 🙂 Varsin hyvä perustuote!

Skin Blossom värivertailu

Skin Blossom GENTLE FACE WASH –
Skin Blossom Vaahtoava Kasvojenpuhdistusaine
&
Skin Blossom FACIAL TONER –
Skin Blossom Virkistävä Kasvovesi

Testaajana sekaihoinen

Kasvojenpuhdistusaineen tuoksu on mieto ja miellyttävä. Tuoksusta saa kiinni mantelin ja miedon pähkinän sekä aloe veran. Tuote sisältää myös eri kukkaöljyjä, mutta esimerkiksi laventelin tunnistin vasta kun olin lukenut purkin takaa tuotteen sitä sisältävän.

Pumppupullosta on helppo annostella sopiva määrä ainetta ja se levittyy hyvin kasvojen iholle. Näin kesäisin ihoni on enemmän taipuvaisempi rasvaisuuteen, joten joka kerta ei yksi käsittelykerta tuotteen kanssa riittänyt vaan jouduin pesemään kasvot kahteen kertaan. Kertoina jolloin iho ei ollut päässyt rasvoittumaan normaalia enempää, riitti yksi pesukerta. Kahta pesukertaa iho vaati myös silloin, kun meikki oli tuhdimpi.

Puhdistuaine vaahtoaa sopivan kevyesti levittäessä. Pientä miinusta on annettava poispesusta, koska ihoa joutuu jonkin verran hankaamaan aineen poissaamiseksi. Pesusienen avulla aineen poishuuhtelu helpottuu. Käytön jälkeen iho on sopivan puhdas, eikä tuote kuivata ihoa, josta tämä sekaiho niin ikään kärsii, jos tuote ei ole iholle sopiva.

Kasvovesipulloa avatessa ruusun tuoksu otti vallan jo ilman erityistä tuoksuttelua ja perässä liitää laventelin tuoksu. Purkin takaosaa lukiessa käy ilmi, että molempia kasvovedestä löytyy ja lisäksi muitakin kukkaistuoksuja. Jos pitää ruusun tuoksusta, kuten minä on Skin Blossomin kasvovesi siltä osin oiva valinta!

Itse pidän kasvovesissä eniten suihkutettavista versioista. Tässä kasvovedessä on avokaula, jolloin käytettävyys hiukan hankaloituu. Edes välikorkki pienemmällä reiällä olisi paikallaan. Pumpulilappuun kastaessa kasvovettä tuntuu pääsevän lappuun heti liikaa vaikka kuinka nopeasti tehtävän suorittaisi. Kasvovesi vaahtoaa jännästi levittäessä, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Tuoksu on hyvä ja iho tuntuu mukavan pehmeältä ja virkeältä käytön jälkeen. Voidetta en kaipaa enää kasvoveden päälle lainkaan!

Uskoisin tämän parin olevan minulle parempi valinta syksyn jälleen aikanaan saapuessa, koska olen laiska pesemään kasvojen ihoa kahteen kertaan peräkkäin ja syksyllä rasvaisuus taas hieman hellittää. Kasvovesi toki menisi vuoden ajasta riippumatta, mutta hoidan kasvoja uskollisesti aina yhden sarjan tuotteilla kerrallaan.
Huomasin myös testin aikana, että poskialueeni punoitus haaleni huomattavasti, mikä oli todella iloinen yllätys!

Skin Blossom - kasvojen pesuaine ja kasvovesi

Skin Blossom – kasvojen pesuaine ja kasvovesi


Skin Blossom NOURISHING FACE MOISTURISER –
Skin Blossom kasvovoide

Testaajana sekaihoinen

Normaalille- ja sekaiholle tarkoitettu kasvovoide on koostumukseltaan ihastuttavan kevyt! Olen tottunut kesäisin käyttämään lähes välittömästi mattapintaiseksi iholla muuttuvaa fluidia tai geeliä, joka on sopinut kuin nappi silmään kesäaikana rasvoittuvalle iholleni. Suurimman osan kasvovoiteista olen kokenut kesäisin liian paksuiksi iholleni, mutta Skin Blossom tuntuu sopivan oikein kivasti. Hetkisen tosin joudun odottelemaan voiteen imeytymistä ennen meikin levittelyä, muuten ihon pinta jää tahmaiseksi. Yövoiteeksikin tämä piisaa varsin hyvin, enkä ole epäröinyt levittää sitä silmänympäryksillekin. Talvella sekaihoni pintakuivuu välillä kovastikin, jolloin Skin Blossomin voide ei välttämättä enää riitä, mutta aivan varmasti onnistun voideputelin käyttämään kesän aikana pois.

Tuoksu voiteessa on mukavan mieto ja raikas, ja pikkuinen pumppupullo riittävän jämäkällä korkilla varustettuna kulkee kivasti kesän reissuilla mukana!

Skin Blossom REVIVING EYE CREAM –
Skin Blossom Silmänympärysvoide

Testaajana normaali/sekaihoinen, joka on välillä melko herkkä keinotekoisten aineiden vaikutukselle

Silmänympärysvoidetta käytin aamuin illoin puhdistuksen jälkeen. Pakkauksen annostelija toimi hyvin. Käytin ehkä hieman enemmän Skin Blossom silmänympärysvoidetta kuin muita vastaavia voiteita (esim. Dr. Hauschka), mutta vähäisempikin määrä olisi voinut riittää. 

Voiteessa on mieto luonnollinen tuoksu ja hyvin imeytyvä koostumus. Imeytymisen jälkeen iholle kuitenkin jäi kalvomainen pinta, joka tuntui hieman nihkeältä.
 
Tuotteen teho oli hyvä. Voide vaikutti virkistävän silmien aluetta ja vähensi silmänalusten tummuutta. Olin erityisen tyytyväinen juuri siihen, että voide vähensi väsymyksen merkkejä. 
 
 Löydät Skin Blossomin tuotteet verkkokaupastamme, täältä! Psst! Kaikki Skin Blossomit ovat kantisalessa kesäkuun ajan!