sisaantulo

Tästä alkoivat Lähiruoka & Luomumessut 2014.

Muutama viikko sitten vietettiin Lähiruoka & Luomu -messuja Helsingin Messukeskuksessa ja pääsinpä kovasti odotetuille messuille käymään ensimmäistä kertaa minäkin. Toista kertaa järjestetyt messut olivat kooltaan vielä kuitenkin varsin pienet. Lähiruoka oli edustettuna hieman paremmin, mutta luomu aika heikosti. Joukossa oli valitettavasti myös toimittajia, jotka eivät olleet kumpaakaan. Tämä kyllä herättää kysymyksiä, miksi näin?

Otetaan kuitenkin pieni katsaus messuilta luomun osalta…

Turkulaisen Robertsin raikas piste tuli vastaan ensimmäisten joukossa. Pisteellä kävi kova kuhina, sillä tarjolla olleet smoothiet hävisivät vikkelään messuvieraiden suihin.

roberts1

Robertsin tiskin takana piti kiirettä.

 Robertsin pisteellä luomutarjontaa edustivat hillot.

roberts2

Luomuhilloja kaupan.

Seuraavaksi katseeni kiinnittyi kottikärrylliseen hyvännäköistä salaattia – vai mitäs nämä nyt olivatkaan? Silmusalaatti kertoo sivuillaan tuotteistaan seuraavasti:

SILMU on kasvunsa alkuvaiheessa oleva kasvin verso. SILMUSALAATTI on puolestaan sekoite erilaisia silmuja, jotka ovat kasvatettu siemenestä. Maku määräytyy sen mukaan mitä erilaisia silmuja keskenään kasvatetaan. Kaikki Silmusalaatit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomusertifioituja. Mitään lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita ei käytetä.

karryt

Kärryllinen letkeän lempeitä ja rouskuvan rapeita silmusalaatteja.

Edustettuina olivat myös kotimaiset ja luomut Ruislandian ruislastut.

ruislandia

Kotimaisia Luomu ruislastuja

Messuilta saattoi bongata myös Raikastamon luomulimut. Raikastamon klassikkojuoma, Omena valittiin vuoden luomutuotteeksi vuonna 2009.

raikastamo

Raikkaita juomia rivissä…

Edustamassa oli myös verkossa toimiva viinikauppa, Luomuviinit.fi. Heidän kaupastaan voit tilata luomuviinit suoraan kotiovellesi!

luomuviinit

Luomuviinit.fi toimittaa luomuviinit suoraan kotiovelle!

Hyvinvoinnin Tavaratalokin oli edustettuna messuilla Maku-lehden kojulla. Pisteessä sai osallistua whoopie-herkkujen koristeluun meidän valikoimastamme löytyvillä Ekorrens-karkeilla. Tutustu ihaniin karkkeihin tästä!

karkit2

Ekorrens-karkit valmiina tositoimiin!

 

koristelua2

Näillä välineillä koristeltiin herkullisia whoopieita!

 

koristelua

Erään osallistujan taidonnäyte. Vain karkit puuttuvat!

Olitko itse messuilla mukana? Mikä messuilla kiinnosti, ilahdutti tai ihmetytti? Mikä luomutuote sinulle jäi messuilta mieleen?