Ainekset:
Urtekram Luomu Täysjyvä lasagnelevyjä

Tonnikalaseos:
4 prk tonnikalaa
1 pieni purjo
Herbamare Luomu yrttisuolaa

Juustokastike:
5 dl rasvatonta luomu maitoa
2,5 dl Maustettu ruokakerma kolme juustoa
1 dl luomu juustoraastetta
2 rkl Gluteeniton Maailma Luomu Kastikesuurustetta
0,5 dl vettä
ruususuolaa

1. Halkaise purjo pystysuunnassa kahtia ja leikkaa kanta irti.
2. Huuhtele purjo huolella, raota lehtiä huuhtelun aikana, jotta lehtien väliin jäänyt multa huuhtoutuu pois.
3. Silppua purjo ohuiksi suikaleiksi.
4. Kuullota purjoa paistinpannulla noin minuutin ajan ja lisää tonnikalat. Keltatonnikala tulee laittaa pannulle öljyineen sekä toisen tonnikalapurkin veden voi laittaa antamaan kosteutta. Lämmitä seosta pari minuuttia matalalla lämmöllä ja mausta makusi mukaan yrttisuolalla.

5. Kiehauta maito sekä ruokakerma ja lisää juustoraaste.
6. Suurusta kastike kastikesuuruste-vesiseoksella pakkauksen ohjeen mukaan. Kastike saa jäädä löysäksi.
7. Mausta halutessasi ruususuolalla.

8. Kaada pieni määrä kastiketta voideltuun uunivuokaan. Pohjan ei tarvitse kokonaisuudessaan peittyä kastikkeella.
9. Lado lasagnelevyt kastikkeen päälle, levyt eivät saa olla toistensa päällä!
10. Levitä levyjen päälle kastiketta ja tonnikalaseosta.
11. Lado lasagnelevyjä seoksen päälle, nyt eri suuntaisesti kuin ensimmäisessä kerroksessa.
12. Toista kohdat 8-10.
13. Päällimmäiseksi tulisi jättää kastike, jottei pintakerros pääse kuivumaan uunissa. Päälle voi myös halutessaan laittaa juustoraastetta.
14. Paista lasagnea 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Vinkki!
Halutessasi lasagnesta gluteenittoman, voit käyttää esimerkiksi Semperin gluteenittomia lasagnelevyjä!

 

Buon appetito! 🙂