Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Nyt valmistetaan villainen joulukoriste vaikkapa kuuseen roikkumaan! Tätä koristetta varten tarvitset vain vanhan, tarpeettoman villapaidan, jonkinlaista lankaa tai nauhaa ja ompeluvälineet. Itse suunnistin kirpputorille paitoja etsimään, mutta toki sellainen voi löytyä myös omasta vaatekaapista. En halunnut valita materiaaliksi kallista tai liian hyväkuntoista paitaa. Löysin tällaisen pienen, jo hieman kulahtaneen ja nukkaisen yksilön.

paiata1

Jos käyttämäsi materiaali on aitoa villaa, voit huovuttaa sen ensin pesemällä pesukoneessa. Huovutetun villan etuna on se, että sitä voi leikata huoletta ilman, että reunat alkavat purkautua. Oma paitani oli tekokuitua, joten se ei olisi koneessa huopunut.

paita2

Jos paidan pinta on nukkainen, voi pahimmat nukat saksia pois sen pinnalta. Tämän jälkeen kannattaa tehdä pahvista sydämen mallinen kaava ja leikata sitä apuna käyttäen kaksi sydämen mallista palaa. 

paita4

Sitten palat asetetaan oikeat puolet vastakkain ja ommellaan suoralla ompeleella reunoista toisiinsa kiinni. Työhön pitää muistaa jättää pieni aukko, jotta sen saa käännettyä. Itse jätin aukon sydämien kaarien yhtymäkohtaan. Sitten työ käännetään ja sisus täytetään villapaidasta jääneillä hukkapaloilla. Lopuksi aukko ommellaan kiinni ja koristeeseen lisätään nauha, josta sen voi laittaa roikkumaan.

paita6