Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Nyt on vuorossa ekompi joululahjavinkki yli 3-vuotiaille!

Juuri 4 vuotta täyttänyt poikani sai kokeiluun uuden BioVivan Tyrannosaurus 3D -palapelin, joka on valmistettu kierrätetystä, vahvasta pahvista. Palapelit ja dinosaurukset kiinnostavat tämän ikäistä kovin, joten mikäs sen parempaa kuin yhdistää nämä kaksi asiaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa palapeli, vaan 3D, joka on meidän perheessä ihan uusi juttu!

palojen_irroitusEnsin palat irroitetaan alustastaan. Tähän ei äitiä tarvittu… 

 

ohjeita Ja sitten tutkaillaan tarkkaan ohjeita.

 

oikea_pala

”Onks tää oikee pala?” Lapsen ja aikuisenkin hahmotuskyvylle tekee hyvää, kun kirjavien osien joukosta etsitään vuorollaan tietyn mallista palaa.

 

dino_leikissaPalapelin voi koota lähes 20 eri muotoon! Meillä se muotoutui tällaiseksi.

Merkittävin ero 3D-palapelilla tavalliseen on se, että tavallinen palapeli nostetaan yleensä sivuun, kun se on saatu valmiiksi, mutta kun tämän saa valmiiksi, lelu herää eloon ja alkaa uusi leikki!

Peli on tarkoitettu kuudesta ikävuodesta alkaen, joten kovin paljon nuorempi tuskin yksin pystyy sitä rakentamaan. 3D-palapelistä riittääkin varmasti haastetta siis vielä tuleville vuosille!

Biovivan ekologiset lelut löydät Hyvinvoinnin Tavaratalosta täältä!