kvinoa_punainen

Kvinoasta tukea maailman ruokaturvaan

Kvinoan suosio kasvaa jatkuvasti ja se löytää paikkansa yhä useamman keittiöstä ja ruokavalioista. 

Kvinoan tärkeyttä osoittaa sen nimeäminen vuoden kasviksi. YK:n teemana vuodelle onkin: Tulevaisuus, joka kylvettiin tuhansia vuotta sitten. Koska kvinoan ravintoainepitoisuus on erinomainen ja se kasvaa loistavasti kuivilla seuduilla, kvinoasta toivotaan löytyvän apu köyhyyteen ja nälänhätään.

Kvinoan viljely on myös ympäristön kannalta kestävää, sillä kvinoa ei vaadi kasvaakseen vettä, lannoitteita eikä torjunta-aineita! Tämä taas mahdollistaa sen, että viljely ei tule liian kalliiksi etelä-amerikkalaisille viljelijöille. Kvinoan viljely takaa heille toimeentulon ja lisäksi viljelijät pystyvät oman pellon antimilla myös ravitsemaan oman perheensä.

Kvinoa taipuu moneksi

Kvinoaa voidaan käyttää kokonaan hyödyksi, sillä kokonaisilla kvinoakasveilla ja puintijätteillä voidaan ruokkia karjaa. Kvinoan sisältämällä, saippuamaisella saponiinilla on pesevä vaikutus, joten kvinoasta valmistetaan nykyään jo myös pesuaineita ja hammastahnaa. Lisäksi kvinoa on tärkeä raaka-aine lääketeollisuudessa.

Pysy kuulolla! Kvinoaa saa jatkossakin Hyvinvoinnin Tavaratalosta edullisesti ja kerromme kuulemistamme Kvinoa-vinkeistä, olipa kyseessä sitten herkullinen resepti tai muu kvinoaa hyödyntävä juttu.

Kilpailuja, tarjouksia ja juttuja kvinoasta muilla sivuilla:

Kvinoatarjouksia ja -tuotteita Hyvinvoinnin Tavaratalossa
Osallistu kvinoa-kilpailuun ja voita mukavia palkintoja!
Voit osallistua kilpailuun myös Facebookissa
Kvinoan vuosi YK:n sivuilla
Food And Agriculture Organization of the United Nations