kaaretorttu

Nyt kokeiluun pääsivät leivontaan soveltuvat kvinoajauhot. Kvinoajauhot tuoksuvat avatussa pakkauksessa melko voimakkaalle ja tuoksu on vahva vielä torttupohjan paistuessa uunissakin, mutta sitä ei kannata pelästyä. Kvinoajauhojen avulla torttupohjasta saadaan tavallista maukkaampi ja pohjan koostumuksesta tulee hieman rouheampi.

Ainekset

6 munaa
2 dl täysruokosokeria
2 dl kvinoajauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte

hilloa
2 dl vispikermaa
1 rkl täysruokosokeria
2 dl maustettua rahkaa

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot omassa astiassaan ja lisää ne vaahtoon. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uuninpellin päälle. Itse käytin voiteluun lusikan sileää puolta. Paista pohjaa uunin keskitasolla 225 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.

Asettele pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa kypsä torttu päälle. Voit tässä kohtaa halutessasi kääriä torttupohjan jo lämpöisenä varovaisesti rullalle ja jättää siten jäähtymään. Jäähtynyt pohja voi helpommin haljeta ensimmäistä kertaa rullattaessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Levitä tortun päälle ensin hillo ja sitten kermavaahto ja rahka. Itse käytin kääretortussa valmista maustettua Tiramisu-rahkaa, jotta torttuun saatiin vahvaa makua. 

Rullaa pohja tämän jälkeen kääretortuksi. Kääri torttu tiukasti leivinpaperiin ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.