Kvinoa sopii erinomaisesti risottomaisiin ruokiin ja kvinoa onkin hyvä riisin korvaaja. Makuhermoni ja sormeni syyhysivät päästä kokeilemaan risottoa tai paremmin sanottuna, kvinottoa, johon puuroutuva Sunspeltin keltainen kvinoa on juuri omiaan.

kvinotto2

Täyttävä kvinottoannos valmiina odottamassa syöjäänsä!

Tällä ohjeella valmistat kvinoton ainakin kolmelle hengelle. Kvinotto on todella täyttävää, joten pienempikin määrä lautasella saa olon kylläiseksi. Suuri kiitos annoksen näyttävästä ulkoasusta kuuluu siskolleni.

Ainekset

n. 2 dl kvinoaa
n. 4 dl keitinvettä
1 paprika
herkkusieniä
sipuli
öljyä
suolaa
soijakastiketta
parmesaania

Ohjeet

Huuhtele kvinoa ja keitä sitä kaksinkertaisessa määrässä vettä. Kvinoan voi keittää samalla tavalla kuin puuron, matalassa lämpötilassa ja jättää lopuksi lämpimälle levylle hautomaan. Oma kvinoani tuli kypsäksi kymmenessä minuttissa.

Kuutioi sipuli, paprika ja sienet. Paista sipuleita ja sieniä öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten paprikat ja vähennä lämpöä, kunnes paprika on pehmeää. Mausta suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla.

Sekoita kypsä kvinoa, sienet, sipuli ja paprika. Jos tuntuu, että kvinoaa on liikaa suhteessa muihin aineksiin, älä laita kaikkia sekaan, vaan säästä myöhempää käyttöä varten.

Asettele päälle vielä rucolaa ja reilusti parmesaania.