Joka puolella kuulee nyt puhuttavan pätkäpaastosta. Pätkäpaaston kerrotaan pudottavan painoa, laskevan verenpainetta ja parantavan kolesteriarvoja. Pätkäpaastotessa olo tuntuu selvästi energisemmältä kuin jatkuvasti ruokaa puputtamalla. Mitä pätkäpaasto sitten tarkoittaa ja miten sitä voi noudattaa?

Pätkäpaasto kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että toisina päivinä syödään niukasti ja toisina aivan normaalisti. Pätkäpaastoa voi toteuttaa vaikka siten, että viitenä päivänä viikossa syö normaalisti, mutta ainoastaan kahtena päivänä syö vain 500-600 kilokaloria. Niukkakaloriset päivät voi toteuttaa haluaminaan viikonpäivinä peräkkäin tai yksittäin. Jos kilokaloreita ei ole itsellä aikaa tai halua laskea, kannattaa tilata 4 Days Kick Start aloituspaketti, jonka aterioiden kalorimäärät on valmiiksi mitattu!

Aloituspaketilla helppo ja tehokas pätkäpaasto alkuun!

Aloita tehokas pätkäpaasto aloituspaketin avulla!

 

Valikoimastamme löydät myös uuden, ACKD Easy Dietin Natural Edition-sarjan dieettipaketin. Natural Edition-keitot ovat soijattomia, maidottomia, gluteenittomia, laktoosittomia ja hiivattomia! Tätä sarjaa käytetään muun muassa sairaaloiden ja terveyskeskusten painonhallintaryhmissä!

Diettipaketti_NaturalEdition

Allergiavapaa, terveysammattilaistenkin suosima sarja!

 

Pätkäpaastoa voi toteuttaa myös niin, että tietty peräkkäinen tuntimäärä vuorokaudesta, vaikkapa 8 tuntia ollaan kokonaan syömättä. Syömättömyys voidaan aloittaa lounaan jälkeen noin klo 12. ja seuraava ateria nautitaan klo 20. Syömisaikoina tulee kuitenkin syödä normaalisti, eikä sortua ylenmääräisen syöpöttelyyn.

Pätkäpaasto saa selvästikin kannatusta osakseen useissa nettiartikkeleissa. Lisäksi muun muassa Me Naiset -lehden artikkelin mukaan pätkäpaastolla sai selvästi kiloja karistettua. Pätkäpaastoaminen onkin todella helppoa, sillä sitä voi noudattaa itselle sopivalla tavalla. On toki ihmisiä, jotka eivät koe pätkäpaastoa itselle sopivaksi laihdutuskeinoksi. Perusterveelle ja täysi-ikäiselle se on kuitenkin oiva tapa keventää painoa! 


Lähteet: 

Me Naiset -lehti (20/2013)
http://pätkäpaasto.fi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Paasto

Onko sinulla kokemuksia pätkäpaastosta?