sydan

”Aurinko kurkistaa metsän takaa,
tullut on aamu, onnea jakaa.
Me tahdomme näin sinut yllättää,
onhan päiväsi, äiti, kaunehin tää.”

Tänään on yksi vuoden hienoimmista päivistä, äitienpäivä! Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun 2. sunnuntaina. Perinteisesti äidille tuodaan aamiainen sänkyyn, annetaan kukkia ja ihania lahjoja.

Mistä tämä hieno juhla sai alkunsa?

Äitienpäivä sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1905, kun Anna Jarvisin äiti kuoli. Tämä sai Jarvisin miettimään, ettei yhteiskunta ollut ottanut äitien asemaa huomioon kansakunnan teollistumisessa ja lasten kasvatuksessa. Pari vuotta myöhemmin järjestettiin ensimmäinen muistojuhla kaikille äideille. Vuonna 1914 julistettiin äitienpäivä kansalliseksi juhlapäiväksi. Äitienpäivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. (Lähde: Wikipedia: Äitienpäivä)

”Ei edes kukkakimpun tuoksu
voi siihen riittää,
kun tahdon omaa äitiä
nyt kiittää.”

Äideille jaetaan äitienpäivänä myös kunniamerkkejä. Niiden saajat ovat vuoteen 1997 asti olleet suurperheen äitejä, mutta nykyisin lasten lukumäärä ei ole enää ollut tärkeimpiä perusteita merkin myöntämiselle. Kunniamerkin voi saada myös muut lasten ja nuorten hyväsi merkittävää työtä tehneet kasvattajat. (Lähde: Wikipedia: Äitienpäivänkunniamerkki)

Äitienpäiväkilpailu

Haastamme kaikki äidit kertomaan, mitä valikoimamme tuotteita toivoisitte omalle aamiaistarjottimellenne. Toteutamme yhden äidin toiveen lähettämällä hänelle palkinnoksi 50 euron arvosta hänen toivomiaan tuotteita! Kilpailu on voimassa vain tämän päivän.

Osallistu kilpailuun lähettämällä vastauksesi sähköpostilla osoitteesen kilpailu@hyvinvoinnin.fi. Kirjoita viestiin toivomasi tuotteet sekä nimesi ja yhteystietosi.

Ihanaa äitienpäivää!