Lammas on tärkeä osa pääsiäisen ruokalistaa, sillä sitä oli kuuleman mukaan Jeesuksenkin lautasella hänen viimeisellä ateriallaan. Me päätimme herkutella lampaalla tänä pääsiäisenä pyöryköiden muodossa. Hyvää tuli, joten kokeilkaa tekin 🙂

Gluteenittomat lammaspyörykät
Write a review
Print
Ingredients
  1. Pyöryköihin
  2. 500 g jauhettua lampaanlihaa
  3. 1 iso sipuli
  4. 3–4 valkosipulinkynttä
  5. 0,5 dl maissi- ja riisijauhosta valmistettua korppujauhoa
  6. 1 dl vettä
  7. 1 dl kermaviiliä
  8. 1-2 munaa
  9. 1 tl suolaa
  10. mustapippuria tai neljän pippurin sekoitusta
  11. paprikajauhetta
  12. hieman kuminaa tai kardemummaa

  13. Kastikkeeseen
  14. 25 g voita tai margariinia
  15. 3 rkl Gluteenittoman Maailman Luomu Kastikesuurustetta
  16. 400 g tomaattimurskaa
  17. 1 sipuli
  18. 1 tl ruokosokeria
  19. 1/4 tl suolaa ja valkopippuria
  20. 1 dl soijakermaa

  21. Koristeluun
  22. roseepippureita
Instructions
  1. Mittaa vesi astiaan ja lisää joukkoon korppujauhot. Pilko sipuli ja valkosipulit ja lisää ne seokseen. Lisää joukkoon myös jauheliha, munat, kermaviili ja mausteet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä seoksesta pullia pellille.
  2. Paista pullat uunissa 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.
  3. Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja sekoita hiukan ruskistaen. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja kiehauta. Lisää hieman vettä. Sekoita taas ja kiehauta.
  4. Lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon paistinpannulla. Lisää myös kuorittu sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipuli kypsyy. Lisää lopuksi kerma ja roseepippurit.
  5. Tarjoile lammaspyörykät perunasoseen kanssa.
Hyvinvoinnin Blogi https://hyvinvoinnin.wpengine.com/