Pääsiäisen kunniaksi on mukava saada syötäväksi tarkoitettujen munienkin pintaan hieman väriä. Luonnollinen värjäys tapahtuu helposti ja turvallisesti tuttujen elintarvikkeiden avulla! 

Keltaista väriä saat lisäämällä keitinveden joukkoon keltasipulia, porkkanaa, kurkumaa tai currya. Etenkin currysta ja kurkumasta väri tarttuu voimakkaasti, joten jos tavoittelet tummaa sävyä, lisää jauhe veteen heti alussa. Vaaleampaa sävyä saat lisätessäsi jauheen vasta keittämisen loppupuolella.

Sinistä väriä saat lisäämällä keitinveteen punakaalia. Punakaalilla värjätyt, valmiit munat kannattaa jäähdyttää kylmässä vedessä, jolloin väri syventyy. Sinistä väriä saat myös upottamalla valmiiksi keitetyt munat sulaneiden pakastemustikoiden tai mustaherukoiden liemeen ja huuhtelemalla ne sitten nopeasti. Voit toistaa upotuksen useamman kerran, jotta sävy tummenee.

Punertavaa väriä saa puolukasta ja punajuuren liemestä, tumman ruskeaa sävyä kahvista ja vaaleampaa ruskeaa vahvasta teestä. Vihreä väri tarttuu vihersipulista tai vihreiden ruukkuyrttien varsista. 

Tällaisia sävyjä me saimme aikaiseksi 

varjatyt_munat_pieni

Etenkin kurkumalla ja kahvilla saatiin aikaan kauniin tasaisia värisävyjä

Lähteet:

http://www.vihreapolku.info/ajankohtaista/ekovinkit?570_m=582

http://www.juhlanetti.fi/vuoden-juhlat/paasiainen/askartelu-ja-koristelu