Chlorella on yksisoluinen makean veden levä ja hyvin monipuolista ravintoa tiiviissä muodossa – jopa niin tiiviissä, että voimme puhua luonnon omasta monivitamiinivalmisteesta, sillä se sisältää runsaasti mm. A-, useita B-a sekä E- ja K-vitamiineja. Lisäksi siinä on runsaasti proteiinia.

Chlorellan nimi viittaa sen runsaasti sisältämään klorofylliin eli lehtivihreään, minkä johdosta se on voimakkaasti kehoa virkistävä ja piristävä ruoka. 100 g chlorellaa sisältää lehtivihreää 4 g. Tämä määrä on enemmän kuin missään muussa aineessa koko maapallolla. Chlorella sisältää myös tärkeitä ruoansulatusentsyymejä ja sitoo myrkkyjä suolistossa tasapainottaen suoliston tervettä bakteerikantaa. Näin se on myös yhteydessä suoliston hyvinvoinnin tukemiseen ja positiiviseen mielentilaan.

Koska chlorella sitoo itseensä voimakkaasti kehon myrkkyjä ja raskasmetalleja, sillä on paljon mainetta detoxin lisäksi myös krapulanhoitolääkkeenä. Chlorellan luvataan Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan ehkäisevän 96 % varmuudella kaikki krapulan fyysiset oireet nautittuna 4-5 g annoksena ennen alkoholin nauttimista.

Ohje nauttimiseen on seuraava: sekoita ½-2 teelusikallista chlorella-jauhetta veden joukkoon ja purista joukkoon yhden sitruunan mehu. Maku voi olla tottumattomalle hyvinkin merellinen, joten kiinnitä huomiota että valitset mahdollisimman raikkaan makuisen levälajikkeen kuten Voimaruuan chlorellajauheen.

Mikäli leväshotti ei sittenkään ole juttusi, valitse nauttia chlorellasi tabletteina tai pyöräytä jauhetta smoothien joukkoon. Alla olevalla reseptillä onnistut varmasti:

Raikkaan aamun vihersmoothie

1 annos

chlorella

1 vihreä omena
2 cm tuoretta ananasta
2 dl kookosmaitoa
1 tl chlorellaa
puolikas luomusitruuna kuorineen
2 cm tuoretta luomuinkivääriä

Teksti: Hanna Jormanainen