Vaalea Inkivaariglögi

noin neljälle hengelle

1 l kirkasta omenamehua
3 kanelitankoa
2 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna TAI vaihtoehtoisesti 2cl Ginger People 100 % inkiväärimehua
Ginger People- inkiväärisiirappia
+ vaihtoehtoisesti mandariinin kuorta / rosmariinin oksia / alkoholia (vodka, calvados yms.)
manteleita & rusinoita

Keitä kattilassa omenamehua, kanelitankoja ja inkiväärinpaloja noin puolesta tunnista pariin tuntiin. Lisää tässä vaiheessa myös mandariinin kuori tai rosmariinin oksat, mikäli käytät niitä.

Mitä kauemmin keittelet glögiä, sitä vahvempaa siitä saat. Voit tällöin jatkaa sitä pelkällä omenamehulla, jolloin glögipohja toimii ”tiivisteenä”.

Tarjoiluvaiheessa annostele glögi laseihin ja kaada lusikallinen inkiväärisiirappia jokaiseen lasiin, sekä 4 cl alkoholia mikäli käytät. Lisää myös manteleita, rusinoita tai muita koristeita ja nauti.

 

Kuva ja resepti: I Make Cake / Mira Myllylä