porkkanakakku inkiväärikermalla

18-20 cm irtopohjavuoka
3,5 dl mantelijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl psyllium-jauhoa tai 2 tl psyllium-rouhetta
ripaus vaniljaa & suolaa
2 rkl kanelia
1-2 rkl kardemummaa
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna / 2 tl valmista, murskattua inkivääriä (Ginger People murskattu inkivääri)
1 dl kookosöljyä
3 munaa
3 dl kookos-, intiaani-, tai täysruokosokeria
2 suurta / 3 pienempää porkkanaa raastettuna

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Raasta porkkanat ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sen reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos ja lopulta myös öljy, inkivääri, sekä porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 30-40 min, kunnes kakku on kullanruskea. Anna jäähtyä.

Inkiväärikerma

1 tlk täysrasvaista kookoskermaa
2 rkl Ginger Party- inkiväärilevitettä

Avaa jääkaapissa pidetty kookoskermapurkki ja kaavi kovettunut kerma kulhoon. Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi, ja lisää inkiväärilevite. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa levitettä mikäli haluat inkiväärikermasta voimakkaampaa.

Karamellisoidut inkivääripähkinät

150 g pähkinöitä
1,5 rkl Ginger People- inkiväärilevitettä

Laita uuni lämpeämään 125 asteeseen. Hiero pähkinöihin inkiväärilevitettä ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa kunnes pähkinät ovat kullanruskeita (noin 15 min), ja anna jäähtyä.

Kokoa kakun päälle kasa inkiväärikermaa ja ripottele pinnalle karamellisoituja pähkinöitä koristeeksi.

 

Kuva ja resepti: I Make Cake / Mira Myllylä