Oli sitten kyse luonnon tai oman kehon aallokosta, superfoodien avulla voi välttyä syksyiseltä vilustumiselta ja kaamosmelankoliaan vaipumiselta. Superfoodeista tehtyjen herkkujen nauttiminen voi nimittäin olla makoisan hetken lisäksi niin kehon kuin mielenkin terveyttä edistävä teko. Esimerkiksi erilaisiin juomiin käytettäviä Ashwagandha ja Ginseng- kasvien juuria on hyödynnetty kautta aikojen stressinhallinnassa ja immuniteetin tehostajana.

Aswagandhaa ja ginsengiä pidetään adaptogeeneinä, joiden uskotaan tukevan vastustuskykyä, auttavan stressistä palautumisessa ja kasvattavan fyysistä sekä henkistä suorituskykyä.  Ashwagandha on myös yksi maailman kuuluisimmista afrodisiakeista eli lemmenrohdoskasveista. Sitä suositellaan myös ikäihmisille mielen suorituskyvyn lisäämiseksi, erityisesti tukemaan muistin normaalia toimintaa.

Kun yhdistät nämä stressiä helpottavat yrtit huipputerveelliseen ja virkistävään raakakaakaohon sekä kermaiseen kookosöljyyn, joka niin ikään tehostaa immuunipuolustustasi, on syksyn vastaanottaminen jo herkullisen kaakaohetken verran helpompaa.

Kermainen stressinhelpotuskaakao

(2 annosta) 

Keitä vesi kiehuvaksi ja laita tehosekoittimeen kaikkien aineksien kanssa. Pyöräytä juomaa tehosekoittimessa, kunnes kaikki ainekset ovat liuenneet höyryäväksi kaakaoksi. Maista ja lisää makeutusta tarpeen mukaan. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit vispata ainekset kattilassa sekaisin, kunhan lämpö pysyy.

Jos haluat päälle terveellisemmän kermavaahtokuorrutteen, vispaa paksua kookoskermaa, josta olet valuttanut ylimääräisen nesteen pois, kuohkeaksi vaahdoksi. Makeuta vaahto halutessasi koivusokerilla.

Kaada kuppeihin ja nauti!

Vinkki: Mikäli haluat kaakaojuomaasi lisätehoja lenssua vastaan, käytä nestepohjana kuumaa pakuriteetä.

Teksti ja reseptit: Hanna Jormanainen

Kaikki Voimaruoka-tuotteet 27.9.2015 asti -20 %!

Osta verkkokaupastamme!